hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sıcak hava otomobilleri de çarptı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Son günlerde kavurucu sıcaklar sadece insanları değil, otomobilleri de etkiliyor. Özellikle hararet nedeniyle yolda kalan araç sayıları artıyor. Oto tamircilerdeyse yoğunluk oluşuyor. CNN TÜRK ekibinden Emre Bayıroğlu ve Halil Kahraman'ın haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hava sıcaklıklarının 40 dereceye yaklaşmasıyla birlikte motor soğutma sıvılarının görevini yerine getirmesi de zorlaşıyor. Özellikle şehir içi dur-kalk yapılan trafikte motor ısısı daha da yükseliyor. Böylece arabalar hararet yapıyor ve soluğu oto tamircilerde alıyor.

    Harareti erken fark etmek ve müdahale etmek ise büyük önem taşıyor. Yanlış müdahale ise büyük risk oluşturabiliyor. Hararet sorununa karşı periyodik bakım önemli bir rol oynuyor.

    Sıcak hava otomobilleri de çarptı

    Oto tamircisi Zeki Özçelen hararet esnasında yapılması gerekenleri ve hararetin önüne geçebilmek için, “Şu an gördüğünüz araçların hepsi hararetten dolayı burada. Aracınız hararet yaparsa harareti fark ettiğiniz esnada aracı uygun bir yere çekip, içerideki kalorifer radyatörünü sıcağa alıp, hemen stop etmemek kaydıyla biraz soğumasını beklemek ve sonrasında kontağı kapatmak gerekiyor. Yarım saat bir saat bekleyip, güvenli bir şekilde radyatörün kapağını açıp, suyunu tamamlayıp yola devam etmek lazım. Yarım saat veya bir saat sonra radyatörün kapağını açmak gerekiyor. Hararet olduğunda ilk anda hazneyi birden açınca suyun verdiği basınçtan dolayı orada bir patlama, yüz yakma, el yakma gibi sorunlar meydana geliyor. Hararete karşı önlem almak için de düzenli bakım, işte termostat, radyatörün temizliği, bunlar önemli, devir daim bunlara iyi bakılması gerekir” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow