hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otomotiv piyasasında son durum ne?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Son dönemlerde otomatik vites araçlar, manuel vitese oranla daha sık tercih ediliyor. Hem bu durumun sebeplerini hem de yazın durgun geçen otomobil piyasasının son durumunu CNN TÜRK ekibinden İlayda Karaca konuğuyla aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’de milyonlarca araç trafikte dolaşıyor. Sürücülerin tercihi ise manuel vites yerine otomatik vites oluyor hatta öyle ki ticari araçlarda bile otomatik vites tercih ediliyor.

    Konuyla ilgili CNN TÜRK Muhabiri İlayda Karaca’nın sorularını yanıtlayan İMAS Derneği Başkan Yardımcısı Anıl Şentürk konuyla ilgili, “Kullanıcı tercihleri yoğun trafikte özellikle çok ciddi konfor sunduğundan, son yıllarda otomatik vites kullanıcılar tarafından çok daha sık tercih ediliyor. Hatta geldiğimiz noktada yüzde 90 tercih otomatik vitesten yana oluyor” ifadelerini kullandı.

    Otomotiv piyasasında son durum ne

    Yazı durgun geçiren araç piyasasında son durum ne?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Üst üste yapılan kampanyalar, bu kampanyaların dozajının arttırılması, sıfır otomobil piyasasına bir can suyu oldu. Geçtiğimiz mart ve nisan aylarında sıfır otomobil talebinin düşmesi ve hatta bu talebin de bir miktar ikinci el tarafına kayması bekleniyordu. Fakat kampanyaların dozajının arttırılması ve sunulan finansman olanaklarıyla beraber sıfır otomobilde satış adetleri yakaladığı ivmeyi korudu. Tabi ki sıfır otomobil bu ivmeyi korumasıyla beraber ikinci elde yaşanan durağanlık halen yaklaşık bir yıldır devam ediyor.”

    Otomotiv piyasasında son durum ne

    Peki alıcılar sıfır araç mı yoksa ikinci el araç mı almalı?

    “Tüketiciler krediye yaşanan zorluklar sebebiyle markaların sunduğu uygun faiz oranlı finansmanları avantajlı bularak şu an sıfır otomobile yönelmiş durumdalar. İkinci elde maalesef böyle bir olanak oluşturma şansımız yok. Dolayısıyla tercih refleksi şu an sıfırdan yana.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow