Boşanma dilekçesi nasıl yazılır? Boşanma dilekçesi hazarlarken dikkat edilecekler
Boşanma davası açmak isteyenlerin en çok merak ettiği deliller arasında boşanma dilekçesinin nasıl yazılacağı var. Peki; Boşanma dilekçesi nasıl yazılır? Boşanma dilekçesi hazarlarken nelere dikkat edilir. Avukat Ayet Mete Metoğlu boşanma davası dilekçesinin nasıl hazırlandığını ve boşanma dilekçesinde olması gerekenleri CNN TÜRK’e anlattı? Peki, boşanma dilekçesi nasıl yazılır? İşte, detaylar…
Boşanma dilekçesinin yazımı ve dilekçede yer alması gerekenleri Avukat Ayet Mete Mertoğlu CNN TÜRK için anlatı. İşte, boşanma dava dilekçesi ile ilgili merak ediyor. Peki, boşanma dilekçesi nasıl hazırlanır? İşte detaylar…
Boşanma dilekçesi, tarafların bulunduğu yerdeki aile mahkemesine hitaben yazılmalıdır. Boşama dilekçesinde tarafların ad, soyad ve TC Kimlik numaraları bulunmalıdır. Ayrıca taraflar niçin boşanıyorsa; mesela boşanma sebepleri ikiye ayrılıyor. Bir, genel sebepler… İki, özel sebepler… Genel sebep, şiddetli geçimsizlik nedeniyle evlilik birliğinin sonlanması demektir. Özel sebepler ise; zina, hayata kast, kötü muamele veya terk şeklinde dava açılabilir. Bu sebeplerden birine veya birkaçına dayanıyorsa taraflar buna göre dilekçe yazmak durumundalar.
Dilekçede tarafların talepleri var ise, talepten kastım; nafaka talebi, tazminat talebi veya müşterek çocuk varsa müşterek çocukla ilgili taleplerini mutlaka dilekçede belirtmeleri gerekmektedir.
Bunun dışında tarafların iddialarını kanıtlamaları işçin delil sunmaları gerekmektedir. Bunun için delilerin neler olduğunun dilekçede belirtilmesi gerekmektedir.
Boşanma davasında önemli olan husus tanıktır. En önemli delillerden birisi tanıktır. Ancak her tanık değil, görgüye dayalı bilgisi olan tanık, en büyük delillerden biridir.
Hazırlanan dilekçe iki nüsha haline getirilip bulunulan bölgedeki aile mahkemesine harç ödeyerek boşanma davası açılabilir.