hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meteoroloji Notları: İstanbul’a kar ne zaman yağacak?

    Yurdun dört bir yanı soğuk havanın etkisi altında. İstanbul güne sağanakla, Ankara ise karla başladı. Önümüzdeki günlerde hava nasıl olacak? Son durumu CNN TÜRK Muhabiri Hasret Kaya, Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen ile aktardı. Buse Güngör'ün haberinde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen detayları şu ifadelerle aktardı;

    Kar geliyor. Yağmurla başladı, yağmurla devam edecek. Akşama doğru karla karışık yağmur var. Bugün sıcaklık 6 derece. Gece 2 dereceye kadar düşecek. İstanbul'da sıcaklık gece arasından sonra hatta akşamın geç saatlerinden itibaren bu sıcaklığı düşmesiyle birlikte nem var yani yağış var. Dolayısıyla karla karışık yağmur, kar olacak.

    Yarın öğlene kadar İstanbul'da kar yağışı olur. Yüksek yerlerde kar yağışının daha etkili, bütün yollar kapanacak gibi değil ama görülebilecek bir kar yağışı var.

    Bu gece yarısından itibaren kar yağışında İstanbul biraz dikkat etsin. Yani ulaşımda problemler olabilir. Yarın sıcaklık bu senenin en düşük sıcaklığı olacak. Yarın sıcaklık 4 dereceye kadar düşecek.

    Yarınki 4 dereceden sonra salı günü soğuk devam edecek. İstanbul’da akşam kar yağışı var ve yarın akşam kar yağışı devam edebilir ama çarşamba günden itibaren sıcaklıklar 1-2 derece yükselerek artık kar ihtimali ortadan kalkıyor. Önümüzdeki hafta soğuklar devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özetlersek İstanbul'a bu gece yarısından itibaren hatta gece geç saatten itibaren kar yağışı görülecek. Yükseklerde, yerde 12 santimde tutabilir. Kar yağışı Anadolu'ya baktığımız zaman.

    Bolu, Düzce, Kastamonu’na kadar olan bu bölgede hatta Sakarya’nın yüksek kesimlerinde de kar yağışı biraz kuvvetli. Kar yağışı olur. 10-15 santim arası kar yağışı demektir. Bu İstanbul için kuvvetli lafını da kullanmıyoruz. Onun için daha düşük bir kar yağışı. Bunun dışında gene doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı var.

    Kıyı kesimlerde yağmur var ama nerede yağışı yok. Esasında öbür taraflarda ortaya çıkar. Akdeniz bölgesinde İç Anadolu'nun güneyinde, iç Ege’de ve Doğu Anadolu'nun güney ve doğusunda yağmur, yağış yok. Yağış olsa zaten oralarda kar olacak ama diğer yerlerde kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar yağışı.. İstanbul'da buna dahil olmak üzere gece yarısından itibaren kar yağışı göreceğiz. Yarın da bu kar yağışı İstanbul’a devam edecek gibi gözüküyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow