hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu sene kış erken mi gelecek? La Nina başlıyor!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İstanbul yeni haftaya sağanak yağışla başladı. Yurdun büyük bölümünde de yağışlar etkili. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre bu yıl "La Nina" etkisini gösterecek. Peki, bu ne anlama geliyor? Soğuk hava beklenenden erken mi kapıyı çalacak? Havaya dair tüm notları, CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eylül ayının ortası geldi. Sonbahar havası kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük bölümü sağanak yağışlara teslim oldu.

    CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen konuyla ilgili “İç Anadolu’da, Ege’de bir sonbahar havası var şu anda. Tabi sıcaklık düşünce yağışlar da artıyor. Doğu Karadeniz’de Rize, Artvin civarında çok kuvvetli yağış var. Buraya akşam saatlerinde dikkat etmek gerekiyor, taşkın da olabilir su baskını da olabilir. Sıcaklıklarda 5-6 derece düşüşler var” ifadelerini kullandı.

    Yağışlar yeni haftada da devam edecek

    “Yağışlar böyle yerel olarak bazen kuvvetli devam edecek gibi gözüküyor.”

    Meteoroloji’nin verilerine göre bu yıl La Nina etkisinde bir kış ayı geçireceğiz. Peki La Nina etkisinde bir kış ne anlama geliyor?

    “La Nina kız çocuğu demek, bu kız çocuğu ne yapacak? Bu kız çocuğu Dünya’daki bazı bölgelerde sıcaklıkları düşürecek, kış aylarında ortalamanın altında sıcaklıklar yani İstanbul’a bile bu yıl kar yağabilir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow