hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni ekonomi paketi beklentisi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Vergi düzenlemelerini içeren paketten sonra Meclis'e ekonomiye dair yeni bir paketin gelmesi gündemde. İçinde yapılandırma olacağı öngörülüyor. Daha önce yapılandırmaya giren ama haklarını kaybedenlere yeni bir hak verilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Edinilen bilgiye göre geniş kapsamlı yeni bir yapılandırma değil. Daha önce yapılandırmaya giren ama haklarını kaybedenlere yönelik bir çalışma bu.

    Daha önce vergi ve SSK borçlarına yeniden yapılandırma imkanı tanındı. Ama başvuru yapsa da taksitlerini ödemeyenler oldu ve düzenli ödeme olmayınca haklarını kaybettiler. İşte bunun için şu an bir çalışma yapılıyor. Kaç kişinin bu durumda hesaplamaları yapılıyor. Daha sonra teklif olarak meclise getirip getirilmeyeceği kararlaştırılacak.

    Gözlerin çevrildiği bir diğer çalışma ise öğrencilerin Kredi Yurtlar Kurumu borçları ile ilgili. Açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan gelmişti. O konuda da düzenleme için çalışmalar sürüyor. Ama nasıl bir çerçevede olacağı henüz net değil..

    Ayrıca 1 Ocak 2020 tarihinde başlayacak esnafın ahilik fonu kesintisinin ertelenmesinin de gündeme gelebileceği belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow