hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk ihracatçılar İsrail yolcusu

    KAYNAKCNN TÜRK

    Bu ay gözler diplomasi cephesinde Türkiye'ye yapılacak kritik bir ziyarette. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, 9-10 Mart'ta Türkiye'yi ziyaret edecek. Öncesinde ise ekonomi cehpesinde Türkiye'den İsrail'e önemli bir ziyaret olacak. 5 Mart'ta Türk ihracatçılar İsrail'e gidecek. Gündemde hangi konular var? Detaylar Gülşen Coşkun'un haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HERZOG ZİYARETİ ÖNCESİ ÖNEMLİ TEMAS

    İsrail ile soğuk rüzgarlar dindi. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, 9 Mart'ta Türkiye'ye gelecek. Öncesinde ise Türkiye'den İsrail'e önemli bir ziyaret gerçekleştirilecek. İş dünyası, ihracatçılar İsrail'de temaslarda bulunacak.

    HEYETTE 10'A YAKIN SEKTÖRDEN 40'A YAKIN TEMSİLCİ VAR

    Eğer bir değişiklik olmazsa ziyaret 5 Mart'ta gerçekleştirilecek. Edinilen bilgilere göre Türkiye'den gidecek heyette tarımdan mobilyaya, tekstilden elektroniğe kadar 10'a yakın sektörden 40'a yakın şirket temsilcisi yer alacak. Ayrıca heyette 10 birlik başkanı veya yönetim kurulu üyesi de bulunacak.

    Türkiye İhracatçılar Meclisi Yurtdışı Pazara Giriş Birimi, İsrail'de ticaret heyetinin oluşturulması için girişimlerde bulundu. İsrail Ticaret Odaları Federasyonu, İsrail İhracat Enstitüsü ve İsrail-Türkiye İş Konseyi ile temas kuruldu ve ortak bir program geliştirildi. Ardından iki ülke arası en yüksek potansiyel olan sektörler ve heyette gidecek temsilciler belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin İsrail'e ihracatı son 8 yılda 2,5 katına çıktı. Ve 2021 yılında Türkiye'nin İsrail'e ihracatı yüzde 35 artışla 6,4 milyar dolara ulaştı. İsrail ise aynı dönemde Türkiye'ye 2 milyar dolar ihracat yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow