hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suya 5 yılda yüzde 800 zam tartışması

    İstanbul Saraçhane'de geçtiğimiz haftalarda toplanan İBB Meclisi, İSKİ'nin su fiyatlarına yapacağı zam oranlarını da konuştu. Konutta yüzde 53'e, iş yerinde de yüzde 60'a varan oranlarda zam teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. Oylama sonrası İSKİ'nin son 5 yılda yaptığı su zamları tartışma konusu oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz haftalarda Saraçhane'deki belediye binasında toplanan İBB Meclisi'nde İSKİ Genel Kurulu da yapılmış, su satış ve kullanılmış suyun uzaklaştırılması bedeli tarife teklifi görüşmüştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde İSKİ'nin su fiyatlarına kullanım miktarına göre konutta yüzde 53'e, iş yerinde de yüzde 60'a varan oranlarda zam teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. Oylama sonrası İSKİ zamları konusu tartışma konusu oldu.

    Suya 5 yılda yüzde 800 zam tartışması

    "GÖKTEN GELEN SUYU İSTANBUL'A ZAMLA VERİYORLAR"

    Zamma tepki gösteren İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreteri Zafer Murat Çetintaş, "Gökten bedava gelen suyu İstanbul'a yüzde 800 zamla vermeye başladılar. Bazı belediyeler suyu bedavaya indirmişken ya da suyu yüzde 50 indirmişken, örnek Bursa Belediyesi. Eğer aynı siyasi yapıdan idare ediliyorsanız o zaman bir belediyenin uyguladığını bir başka belediye de uygulamalı. Yani biri yüzde 50 yaparken, biri yüzde 800 yapıyor 5 yıl içeresinde. Bu İSKİ kanunundaki 23. maddeye uygun değil. Hem de geçici maddedeki yurttaşların bedava suya ucuz suya erişebilmesi için belirtilmiş vergi ve harçlardan muaf olduğunda belirtmek istiyorum. Yani demek ki burada İSKİ'nin bütçesi başka yerlere gidiyor ki bu masraflar artıyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suya 5 yılda yüzde 800 zam tartışması

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow