hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur ve emeklisine zam pazarlığı başladı! Talepler ne, süreç nasıl işleyecek?

    Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7'nci dönem kamu toplu sözleşmesi görüşmeleri başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Çalışmalarımızı tarafları optimal derecede memnun edecek şekilde sonuçlandırmayı hedefliyoruz" mesajını verdi. Peki Memur-Sen'in talepleri ne? Süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2024-2025 İÇİN TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

    Memur ve memur emeklisini kapsayan 2024-2025 yılları için geçerli olacak zam pazarlığı başladı.

    IŞIKHAN: AMACIMIZ TARAFLARI MEMNUN ETMEK

    7'nci dönem kamu toplu sözleşmesi görüşmeleri öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kameraların karşısına geçti ve bu mesajı verdi:

    "Hükümetimiz bu zor dönemde emekçilerimizi, çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyonun tahribatına karşı korumak için bütçeyi zorlayarak gerekli adımları atmıştır. 7'nci dönem kamu görevlileri toplu sözleşmesi çalışmalarımızın, tarafları optimal düzeyde memnun edecek şekilde sonuçlandırmayı hedefliyoruz."

    Memur ve emeklisine zam pazarlığı başladı Talepler ne, süreç nasıl işleyecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MEMUR-SEN'İN 2024 VE 2025 İÇİN TALEPLERİ NE?

    Görüşmelerde memur ve memur emeklilerini Memur-Sen temsil ediyor. Genel Başkan Ali yalçın toplantı öncesi taleplerini bir kez daha dile getirdi. "Birinci yıl yüzde 70, ikinci yıl yüzde 40 olmak üzere yüzde 110 teklifle masaya gelmiş durumdayız." dedi.

    Memur ve emeklisine zam pazarlığı başladı Talepler ne, süreç nasıl işleyecek

    Memur-Sen ayrıca aylık 7 bin 650 liralık kira yardımı, emekli kamu görevlilerine de seyyanen zam verilmesi ile gelir vergisinin yüzde 15'e sabitlenmesini de talep ediyor.

    Masada yetkili konfederasyon Memur-Sen ancak Kamu-Sen de talepleri dile getirdi. Genel Başkan Önder Kahveci, "Refah payı ücretlerinin kalıcı hale getirilmesini istiyoruz" vurgusu yaptı.

    Şimdi gözler ağustos ayı boyunca devam edecek görüşmelerde olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow