hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İş dünyasının Orta Vadeli Program için yorumu ne?

    Ekonominin 3 yıllık yol haritası açıklandıktan sonra iş dünyası ve sanayiciler tarafından değerlendirildi. Peki, Orta Vadeli Program için kim ne dedi? Detaylar video haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TOBB BAŞKANI:BELİRSİZLİĞİN AZALMASINDA ÖNEMLİ

    Orta Vadeli Program açıklandıktan sonra iş dünyasından da art arda açıklamalar geldi. Peki iş dünyası, sanayiciler ekonominin 3 yıllık haritasını nasıl buldu? TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "İş dünyası geleceğe dair yol haritası bekliyordu. Orta Vadeli Program önemli bir kazanım olmuştur" vurgusu yaptı. TOBB Başkanı şöyle konuştu:

    "Orta Vadeli Programı belirsizliği azaltma noktasında son derece önemli görüyoruz. Ekonomik aktiviteye ivme sağlamasını, öngörülebilirliği artırmasını bekliyoruz. OVP'de iş ve yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik kamu-özel sektör birlikteliğiyle yeni çalışmalar yapılacak olması, yeşil ve dijital dönüşüme odaklanılması, girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesinin hedeflenmesi kıymetlidir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TOBB Başkanı, "Programın temel amaçlarına ulaşmak için ortaya konan reformların belirlenen takvimlendirme çerçevesinde hayata geçirilmesini bekliyoruz" diye de ekledi.

    TİSK BAŞKANI: POZİTİF NETİCE KISA ZAMANDA BEKLENİYOR

    Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol'dan da bir değerlendirme geldi. "Odağına, üretimin, istihdamın ve yatırımın teşvik edilmesi ile enflasyonla mücadeleyi alan, yeşil ve dijital dönüşümü de kapsayan yapısal reformları içeren bu programın pozitif neticelerini kısa zamanda göreceğimize olan inancımız tamdır" dedi.

    ASO BAŞKANI: MESLEKİ EĞİTİM BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

    Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç da "Orta Vadeli Program'da sanayi ile işbirliği içerisinde mesleki eğitim programlarının hayata geçirilecek olması, bizim de sık sık gündeme getirdiğimiz sanayicinin ihtiyaç duyduğu uygulayıcı kadronun temini açısından önemli olacaktır" ifadelerini kullandı. Ardıç, "Programın kararlı bir şekilde uygulanması makroekonomide istikrarın sağlanmasında oldukça önemlidir" vurgusu yaptı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow