hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hangi emekli ne zaman, ne kadar ek ödeme alacak?

    SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 37'lik zam, yüzde 49'a çıkarılarak yasalaştı. İşte bu noktada emeklilerin kafası biraz karıştı. Akıllarında "Yasalaştı ama ek ödeme neden hala yapılmadı?" sorusu var. Peki süreç nasıl işleyecek, maaş hesabı nasıl yapılmalı, farklar ne zaman ödenecek? Merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDIKTAN SONRA HESAPLARDA

    Emekliye ek zam Meclis'ten geçti ama "Ben ek ödeme almadım" diye düşünen emekliler bu habere dikkat. SGK'ya gitmenize, e-Devlet'e ya da banka hesabınıza bakmanıza gerek yok. Ek ödeme almanız için öncelikle kanunun Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor. Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonraysa farklar 1 hafta içinde emeklilerin hesabına yatmış olacak.

    ÖRNEK EK ÖDEME HESAPLAMASI

    Peki, ne kadar zam alacağınızı ya da yeni maaşınız nasıl hesaplamalısınız? Diyelim ki ocak ayında hesabınıza yüzde 37,57'lik zamla 15 bin lira emekli maaşı yattı. Bunun içerisinde yüzde 4 ek ödeme var. Yani sizin kök maaşınız 14 bin 400 lira. Ve alacağınız ek zam oranı yüzde 11.68 yani 14 bin 400 lira olan kök maaşınız üzerine yüzde 11,68 zam alacaksınız. Böylece kök maaşınız 16 bin 81 lira olacak. Tabi bir de yüzde 4 ek ödeme olacağı için yeni maaşını 16 bin 724 lira olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ocak ayının son gününde maaş farkları yatmadı, şubat ayına kaldı. Şubat başında ek ödeme yapılırsa, bu hesaba göre bin 724 lira fark ödenecek. Ancak ek ödeme olmaz, farklar şubat maaşına yansıtılırsa o zaman da hesabınıza 16 bin 724 lira üzerine ocak farkı eklenerek 18 bin 448 lira yatırılacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow