hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli maaş düzenlemesi Meclis'e ne zaman gelir?

    Türkiye Büyük Millet Meclisi mesaisine hızlı başladı. Önemli düzenlemeler üzerine de çalışmalar devam ediyor. Gözler bir yandan da emeklilere zam düzenlemesine çevrildi. Peki, hangi düzenlemeler öncelikli olarak Meclis gündemine gelecek? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emeklilere yönelik maaş düzenlemesi, günlük kiralanan evlere getirilecek yeni şartlar, kentsel dönüşüm yasası.... Gözler Meclis gündemine gelmesi beklenen kritik düzenlemelerde.

    TBMM'YE İLK KENTSEL DÖNÜŞÜM DÜZENLEMESİ GELECEK

    Genel kurula gelecek ilk yasal düzenleme kentsel dönüşüm yasası olacak. İmzaya açılan kanun teklifi önümüzdeki hafta Meclis'e sunulacak. Deprem illerinde rezerv alanlar oluşturulması, sıvılaşma riski bulunan ya da fay hatlarının geçtiği yerlere imar izni yasağı getirilmesi ve kentsel dönüşüm çalışmalarının yürütülmesine ilişkin detaylar yer alacak.

    DÖNÜŞÜMDE 3'TE 2 OY DEĞİL YÜZDE 50+1 ARANACAK

    Ayrıca kentsel dönüşüm sürecinin hızlandıran düzenleme ile kentsel dönüşüm yapılacak bina için aranan 3'te 2 oy, yüzde 50+1'e çekilecek. Tebligatlar e-Devlet üzerinden yapılacak. Ayrıca muhtarlıklara askı, evin üzerine ilan, bildirim gibi yöntemler de kullanılacak. Kentsel dönüşüme arabuluculuk düzenlemesi de getirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EMEKLİ MAAŞ DÜZENLEMESİ ARALIKTA MECLİS'E GELİR Mİ?

    AK Parti grubu, Orta Vadeli Program'daki ihtiyaç duyulan yapısal düzenlemeleri içeren torba yasa çalışmasını sürdürüyor. Emekli maaşlarına yönelik atılacak adımlar bu torba teklifte yer almayacak. Kurmaylar, emekli maaşına yönelik yapılacak düzenlemenin aralık ayına ve hatta yeni yıla kalabileceğine işaret ediyor. Bir bakanlıkların çalışmalarını tamamlayıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nihai kararı verdikten sonra emeklililere yönelik zam düzenlemesinin Meclis'e gönderilmesi bekleniyor.

    GÜNLÜK KİRALIK EVLERE DÜZENLEME

    AK Parti, önümüzdeki günlerde Meclis gündemine günlük kiralık evler yasa teklifini de getirecek. Buna göre, evini 6 aya kadar kiralamak isteyen ev sahipleri için borçlar kanununda ayrı bir statü tanımı yapılacak. Evini kiraya vermek isteyen konut sahipleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ruhsat almak zorunda olacak. Kurallara uymayanlara 1 milyon liraya yakın para cezası verilebilecek. Yeni düzenlemeyle sektör açısından ortaya çıkan denetim dışılığın ve güvenlik açığı sorununun çözülmesi hedefleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow