hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekonomide yeni torba teklifi yolda

    Geçtiğimiz ay açıklanarak takvime bağlanan ekonomi reform paketindeki Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görev alanına giren başlıklarda yeni bir torba teklif hazırlığına başlandı. Kamuda harcama disiplininin sağlanması, fiyat istikrarı komitesi oluşturulması ile ilgili başlıklar da düzenleme kapsamında olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyi Erdoğan tarafından geçen ay açıklanarak takvime bağlanan ekonomi reform paketinde yer alan başlıklara ilişkin yeni bir torba teklif hazırlığı var.

    Dünya Gazetesi'nin haberine göre, söz konusu pakette 30 Haziran 2021 olarak takvimlendirilen işler arasında, ağırlıkla Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görev alanına giren kamuda harcama disiplininin sağlanması ile istihdamın finansmanına ilişkin başlıklar bulunuyor.

    Bu kapsamda, fiyat istikrarı komitesi oluşturulacak. Komite Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda; Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Merkez Bankası’ndan oluşacak. Komitenin her ay düzenli olarak bir araya gelerek 3 ayda bir rapor yayımlaması öngörülüyor.

    Makro ve küçük ölçekli firmalardan likidite sıkıntısı çekenlere yönelik istihdama kattıkları her bir ilave kişi için Kredi Garanti Fonu kefaletiyle 100 bin TL’lik krediye erişim imkanı sağlanacak. Kredinin maksimum limiti ilave 5 istihdam ile 500 bin TL olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mini ekonomi paketinde 30 Haziran 2021 tarihine kadar tamamlanması öngörülen bazı teknik düzeydeki düzenlemelerin yer aldığı bilgisi alınırken, yasa teklifinin kısa sürede Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow