hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Kacır'dan "ara eleman" açıklaması

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Sanayi ve iş dünyasının en büyük sorunları arasında ara eleman sorunu var. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise hem mesleki eğitim hem de üniversitelere yönelik planları anlattı. Özellikle müfredata yönelik adımlarla sanayicinin ihtiyacına cevap verilmeye çalışılacağını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "SANAYİ BÖLGESİNDE MESLEKİ EĞİTİMİ ARTIRIYORUZ"

    Ara eleman, bir başka değişle "aranan eleman" sanayici ve iş dünyasının en büyük sorunlarının başında geliyor. Peki, çözüm için nasıl adımlar atılıyor? Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır planları paylaştı. "Sanayi bölgesinde mesleki eğitimi artırıyoruz" dedi. Bakan, "Müfredatta sanayiciye yönelik adımları gerçekleştirmek istiyoruz" vurgusu yaptı.

    "ÜNİVERSİTELERDE SEÇMELİ DERSLER AÇIYORUZ"

    Ve üniversitelerdeki dersler... Bakan Kacır, "Milli teknoloji hamlesi koduyla sektör, üniversitelerde kredili seçmeli dersler açıyor. Üniversite müfredatlarına yenilikçi başlıklar ekliyoruz. Hali hazırda üniversite müfredatlarında bulunmayan başlıkları sektör temsilcilerinden öğrenciler öğrenmiş oluyorlar" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "HEDEF MÜFREDATIN SEKTÖRÜN İHTİYACINI KARŞILAMASI"

    Hedefin ise 5 yıl sonunda mühendislik müfredatının yüzde 20'sinin sektörün ihtiyacını karşılayacak hale gelmesi. Bakan Kacır, hem üniversite hem de lise seviyesinde milli teknoloji staj programı başlatacaklarını da açıkladı. 10 binlerce gence teknoloji stajı yaptıracağını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow