hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret ne kadar olacak? İşte son durum...

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Asgari ücret ne kadar olacak? Gözler 1 Aralık'ta başlayacak görüşmelerde. Peki taraflar ne söyledi, son durum ne? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAKAN BİLGİN: TOPLUMU TATMİN EDECEK SEVİYEDE OLACAK

    "Toplumda adalet duygusunu pekiştirecek, onu güçlendirecek. Burada emekçiler sahipsiz değildir. Devlet sosyal devlettir ve buna sahip çıkmaktadır kanaatini yerleştirecek bir seviyede olacağına inanıyorum." Gözler yeni asgari ücrette. Pazarlık 1 Aralık'ta başlayacak. Öncesinde Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı bu mesajı verdi. Detay vermedi ama genel çerçevede neye dikkat edileceğini özetledi.

    TÜRK-İŞ: TOPLUMUN %90'INI MEMNUN EDERSE EVET DERİZ

    Masada işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden 5'er üye var. Peki, işçi ve işveren ne diyor? Mevcutta asgari ücret bekar bir işçi için net 2 bin 825 TL, brüt ise 3 bin 577 TL. Artış oranı 2021 yılı için yüzde 21,56 olmuştu. Yeni asgari ücret için ise masada yetkili konfederasyon Türk-İş ''toplumu tebessüm ettirecek bir rakam lazım'' vurgusu yapıyor. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Ben rakamı hükümetten bekliyorum, işverenden bekliyorum. Onlar önce söylesinler. 4 bin olursa yüzde 42 ama bir görelim bakalım. Toplumun yüzde 90'ını memnun edecek rakam gelirse evet deriz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk-İş kasım ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırını da açıkladı. Buna göre dört kişilik ailenin açlık sınırı 3.192 TL, yoksulluk sınırı ise 10.396 TL. Bekar bir çalışanın aylık yaşam maliyeti 3.903 TL olarak belirtildi o raporda.

    İŞVEREN ASGARİ ÜCRETTE NE İSTİYOR?

    Masada yetkili olan Türk-İş, Hak-İş ve DİSK ile ortak hareket ediliyor. Disk ise talebini 5 bin 200 TL olarak açıkladı. Ve işveren... TİSK, ''Asgari ücret işveren desteğinin bu yıl da devam etmeli'' talebini açıkladı.

    TİSK VE TÜRK-İŞ BAŞKANLARI BİR ARAYA GELDİ

    Asgari ücret pazarlığına geri sayım sürecinde önemli bir görüşme de gerçekleşti. Asgari ücret tespit komisyonu masasında yer alan işçi ve işveren kesimi pazarlık başlamadan bir araya geldi. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 2022 için belirlenecek asgari ücret ve asgari ücret işveren teşviki başlıklarını görüştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow