hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TOKİ başvuruları e-devlet’te! İşte sosyal konut projesi başvuru şartları

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    100 bin sosyal konut başvuruları 16 Aralık itibariyle başladı. 15 Ocak 2020’ye kadar devam edecek olan TOKİ başvuruları için adaylardan istenen başvuru şartları da belli oldu. Öte yandan vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla sosyal konut başvurusu e-devlet’e de taşındı. Peki, sosyal konut projesi başvuru şartları neler, 2+1 ve 3+1 evler için başvuru ücreti ne kadar?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TOKİ başvurusu yapmak isteyen binlerce kişi 100 bin sosyal konut projesi tanıtımının yapılmasının ardından başvuru işlemlerini gerçekleştirmeye başladı. Ancak uygun fiyata ev sahibi olmak isteyen kişiler başvurularda bulunabilmeleri için yerine getirmeleri gereken bazı kriterler var. İşte sosyal konut başvurusu ile ilgili tüm detaylar ve başvurulara ilişkin bilgiler…

    AYLIK TAKSİTLER NE KADAR OLACAK?

    Yüzde 10 peşinatın ardından kalan tutar için aylık 894 TL’den başlayan taksitler 140 aya varan vadelerle ev sahibi olma imkanı sağlanacak.

    Konutlar 2+1 brüt 75 ve 85 metrekare ile 3+1 brüt 100 metrekare olarak projelendirilecek. 2+1 konutlar 140 bin TL ile 180 bin TL arasında, 3+1 konutlar ise 160 bin TL ile 210 bin TL arasında olacak.

    SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

    Projeden ev sahibi olmak isteyen vatandaşların sahip olması gereken şartlar şöyle;

    1. T.C. vatandaşı olması,
    2. Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,
    3. Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç).
    4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)
      Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.
    5. Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 25 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.
    6. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan “HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ”  ile Projenin bulunduğu İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecektir.
    7. Vefat eden emeklinin emekli olmayan eşi de başvuru yapabilir. ( Vefat eden emeklinin aylık maaşını alan dul kızları hariç)

    BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

    Projeye başvuru yapmak isteyen kişiler Ziraat Bankası’nın herhangi bir şubesine giderek 2+1 konutlar için 500 TL, 3+1 konutlar içinse 1000 TL’lik başvuru ücretini yatırarak başvuru yapabilecekler. Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi bu ücretin dışında tutulacak. Başvuru yaparken TC nüfus cüzdanı ve başvuru yapılmak istenen kategoriyi kanıtlayan belge de götürülecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan e-devlet üzerinden de TOKİ başvurusu gerçekleştirilebilecek.

    E-DEVLET TOKİ BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ…

    Yani Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacakları “Belgeyi”

    Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair) “Belgeyi”

    Emekli Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren “Belgeyi” kuruma teslim etmek zorunda.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow