hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Banka müşteriden habersiz ücret kesti

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Yerli sermayeli bir bankanın, kredi başvurusunda bulunan müşterisinin hesabından "teklif hazırlama ücreti" adı altında bir ücret kestiği ortaya çıktı. Bankanın kredi teklifini, faizini yüksek bulduğu için kabul etmeyen müşteri, 500 TL'lik masrafın kendisinden alındığını şans eseri hesabını kontrol edince fark etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "KREDİ TEKLİFİNİZİ HAZIRLADIM" ÜCRETİ

    Bir banka, kredi başvurusu yapan müşterisinden kendisine bilgi vermeden ücret kesti. Kesintiyi şans eseri fark eden ve ne olduğunu soran müşteriye, ‘teklif hazırlama ücreti’ yanıtı verildi. 

    Küçük şirket sahibi bir kişi, müşterisi olduğu Türkiye’nin en büyük bankaları arasında yer alan bir bankadan 50 bin liralık ticari kredi için talepte bulundu. İhtiyaç duyduğu kredinin faizini yüksek bulan müşteri, bankanın verdiği teklifi reddetti, başka bir bankaya gitti. Ve daha uygun faiz oranıyla kredi bulunca ikinci gittiği bankanın teklifini kabul etti.

    MÜŞTERİ KESİNTİYİ ŞANS ESERİ FARK ETTİ

    İşletmeci, kredi faizini yüksek bulduğu bankasındaki hesabını kontrol ederken THU adı altında kendisinden 500 liralık bir kesinti yapıldığını fark etti. Sebebini öğrenmek için bankanın yolunu tuttu. Müşteri banka çalışanına, "THU" kısaltmalı ücretin ne olduğunu sorduğunda "Teklif hazırlama ücreti" yanıtını aldı. Banka çalışanı bu ücret kesintisinin sebebini ise "Zaman harcadık" diyerek açıkladı. Müşteri kesintiyi şans eseri fark edebildiği için itiraz etti ve bankadan parasını alabildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BDDK: ŞİKAYET EDİN

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bu tür uygulamalara karşı, müşterilerin kuruma şikayette bulunmasını istiyor. BDDK, geçmişte banka ve katılım bankalarının müşterilerinden hangi hizmet ve ürün karşılığında ücret ve komisyon alacaklarını internet sitesinde yayınladığı yönetmelikle duyurmuş, 20 işlem kalemi dışında hiçbir kalemden ücret alınamayacağını açıklamıştı. Bankalar bu 20 kalem dışında başka alanlarda ücret ve komisyon isterlerse BDDK’nın onayını almak zorundalar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow