hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Şimşek istifa etti" iddiası soruşturması sürüyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiğine dair iddialar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı. Edinilen bilgilere göre, istifa iddialarını paylaşanların tespiti için Başsavcılık tarafından emniyete yazı gönderildi. Peki süreç nasıl işleyecek? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bazı sosyal medya hesaplarında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddia edilmiş, söz konusu iddialar sonrası hem Şimşek hem de Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama gelmişti.

    Şimşek istifa etti iddiası soruşturması sürüyor

    Şimşek, söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını ifade ederek "istifa etmedim. Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir" ifadelerini kullandı. Adalet Bakanı Tunç ise ekonominin hedef alındığını vurgulayıp, Şimşek'in istifa ettiği yönündeki iddiaları dolaşıma sokan kişiler hakkında soruşturma başlatıldığını belirtmişti.

    Peki süreç nasıl işliyor? Edinilen bilgilere göre öncelikle ilgili hesap sahiplerinin tespiti amacıyla emniyete yazı gönderildi. Bu kapsamda emniyetin araştırmaları sonucu söz konusu paylaşımları yapan kişilerin önce tespiti sağlanacak, ardından savcılık tarafından soruşturma çerçevesinde hareket geçilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şimşek istifa etti iddiası soruşturması sürüyor

    Öte yandan, Sermaye Piyasası Kurulu'nca da Maliye Bakanı Şimşek’in istifa ettiğine yönelik iddiaların asılsız ve manipülatif olduğu belirtilmiş ve kurul, piyasa dolandırıcılığına vurgu yaparak iddiayı ortaya atanlar hakkında hukuki inceleme başlatıldığını duyurmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow