hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Parti'den Merkez Bankası'na destek

    İYİ Parti'den Merkez Bankası'ndaki 3 atamaya destek geldi. Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, atamalar için "Hayırlı olsun. Başlı başına önemli bir adım" değerlendirmesinde bulundu. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Türkkan ise atamalar için Bakan Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a teşekkür etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası'nın başkan yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Başkan yardımcılıklarına Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan getirildi. İşte bu atamalar İYİ Parti'de olumlu karşılık buldu.

    İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yeni atamalar ülkemize hayırlı olsun. Başlı başına önemli bir adım" değerlendirmesinde bulundu.

    Göreve gelenlerin yanlışın karşısında durmalarını ve ülke menfaatini her şeyin önünde tutmalarını umut ettiklerini vurguladı. Yılmaz, "Ancak iyi tasarlanmış bir istikrar programı olmadan isimlerden medet ummamalıyız. Sürdürülebilir kalkınmayı başarabilmemiz için kadro değişiminin merkez bankası ve hatta ekonomi yönetimini aşan bir boyuta ulaşması şart" ifadelerini kullandı.

    İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da sosyal medya hesabından atamaları değerlendirdi. "Merkez Bankası yeni başkan yardımcısı Fatih Karahan, çocukluğunu bildiğim, çok iyi bir aileye mensup, Türkiye sevdası ile yetiştirilmiş çok iyi bir ekonomisttir. Türkiye'ye kazandırdıkları böyle kıymetli bir isim için Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'a teşekkür ediyorum" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA