hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memura zamlı maaşlar yatmaya başladı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Memur maaşları ayın 15'inde yatıyor. Seyyanen zammın ne zaman yatacağı da merak konusu. Uzmanlar bu ay içerisinde yatacağına işaret ediyor. Detayları, Ekonomist Muhammet Bayram aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memur zam oranları haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile netleşti. En düşük memur maaşı 22 bin 17 TL olurken, memur maaşlarına yüzde 17.55'lik zamma ek olarak 8 bin 88 lira ek zamlı maaş yatırılacak. Ancak hesaplara yatması beklenen zamlı maaş konusunda kafalar hala karışık. Uzmanlara göre hesaplamalar çoğu zaman yanlış yapılıyor.

    Memura zamlı maaşlar yatmaya başladı

    Konuyla ilgili açıklama yapan Ekonomist Muhammet Bayram, “Sosyal medyadaki bilgi kirliliğinden dolayı bu 8 bin lira zammı yarısı şeklinde bir maaş tutarının yatacağı bilgisi geçti. Bu yanlış bir bilgi.1'i ile 15'i arasındaki farkın kendilerine yansıtılmayacağını düşündüler, maaşlar memurlar için 15'inden 15'ine yatırılır. 1 Temmuz -15 Temmuz arasındaki maaş, eski maaş eğer bu şekilde hesap edilseydi 4 bin 387 lira ilk ay, 8 bin 77 zamla beraber 12 bin 116 alması gerek bu hesaplama yanlış” ifadelerini kullandı.

    Kısacası memurlar yüzde 17,55’lik yapılması oran ile yapılan seyyanen zammı bu ay içerisinde alacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow