hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maliye'den sahte faturaya kıskaç

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçakçılığıyla mücadele çalışmalarına hız verdi. 4 bin 500 büyük mükellefe ilişkin incelemeler derinleştirilirken, ilk aşamada 3 milyar liralık sahte fatura tespit edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi kaçakçılığıyla mücadelesine hız verdi. Bu kez sahte fatura düzenleyenler mercek altında.

    Vergi müfettişleri, bazı meslek mensuplarının hizmet verdiği mükelleflerin büyük bölümünün sahte fatura düzenleyicisi veya kullanıcısı olduğu, aralarında yoğun fatura trafiği bulunduğunu belirledi.

    Maliyeden sahte faturaya kıskaç

    4 bin 500 büyük mükellefe ilişkin incelemeler derinleştirilirken, ilk aşamada 3 milyar liralık sahte fatura tespit edildi.

    Konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de konuştu. Vergi suçunu oluşturan kaçakçılık fiillerini işleyenlerle ilgili yeni çalışma yürüttüklerini belirtti.

    "Organize kaçakçılık fiilleriyle mücadele için vergi denetim kurulu bünyesinde özel bir ekip oluşturulması ve izleyen dönemde yapılacak mevzuat değişiklikleriyle dünya örneklerinde olduğu gibi bu incelemeleri yapan vergi müfettişlerine farklı inceleme ve soruşturma yetkilerinin verilmesi de gündemimizde. Vergi kaçakçılığının en yaygın aracı olan sahte fatura kullanımlarını engellemek amacıyla yeni dönemde özellikle faturanın kullanıldığı dönemde tespiti ile suç fiillerinin cezalandırılması sağlanacak."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maliyeden sahte faturaya kıskaç

    Şimşek, özellikle sahte belge düzenleyerek işlenen organize vergi kaçakçılığı suçlarında organizasyonu kuran, yöneten, teknik bilgi sağlayan ve menfaati elde eden kişilerin genellikle muhasebe, mevzuat ve hukuk bilen kişiler olduklarına işaret etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow