hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte ekonominin 2025 takvimi!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yeni yıl ile birlikte ekonominin gündemi de yine yoğun olacak. Enflasyon rakamlarının ardından gözler büyüme ve faiz kararlarına çevrilecek. Peki süreç nasıl işleyecek? Hangi kararlar ne zaman masaya gelecek? İşte ekonominin 2025 takvimi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ENFLASYONDAN SONRA GÖZLER BÜYÜME RAKAMINDA OLACAK

    Ekonomi yönetiminin 2025'te gündemi yoğun olacak. Gözler enflasyondan sonra büyümeye çevrilecek. TÜİK, 2024 yılına ilişkin büyüme verisini 28 Şubat'ta açıklayacak.

    Son açıklanan verilere göre ülke ekonomisi 2024 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 2,1 büyüme kaydetmişti. 2025 yılın ilk üç çeyreğine dair büyüme verileri ise 30 Mayıs, 1 Eylül ve 1 Aralık tarihlerinde kamuoyuyla paylaşılacak.

    İşte ekonominin 2025 takvimi

    OVP'ye göre, 2024 sonunda büyümenin yüzde 3,5, 2025'te ise yüzde 4 olması bekleniyor. Program süresince istihdamın yıllık ortalama 758 bin kişi artması bekleniyor. 2025'te işsizlik oranının yüzde 9,6 olması hedefleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MB BU YIL 12 DEĞİL 8 KEZ FAİZ KARARI AÇIKLAYACAK

    Faiz kararları da yakınan takip edilecek. Bu yıl 12 yerine 8 Para Politikası Kurulu toplantısı gerçekleştirecek. Banka ayrıca, 8 PPK toplantı özeti, 4 enflasyon raporu ve 2 finansal istikrar raporu açıklayacak.

    ORTA VADELİ PROGRAM ÇALIŞMASI YILIN İKİNCİ YARISI

    Yılın ikinci yarısından itibaren 2026-2028 dönemini kapsayan yeni OVP çalışmalarının başlaması planlanıyor. Program ile küresel, bölgesel ve ulusal ekonomideki gelişmeler ışığında belirlenen makroekonomik hedefler ile ekonomik ve sosyal alanlarda izlenecek politikalar ortaya konulacak.

    İşte ekonominin 2025 takvimi

    OVP ve Orta Vadeli Mali Plan'ın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından kamu idarelerinin bütçe teklifleri ve yatırım programı çalışmaları hız kazanacak. Bütçenin, ilgili yasal düzenleme çerçevesinde, en geç 17 Ekim'de Meclis Başkanlığı'na sunulması gerekiyor. Teklifin, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesinin ardından, Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar ile bağlı kurum ve kuruluşların bütçesi görüşülecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow