Hurda plastik ithalatına düzenleme
Avrupa'daki çöplerin Türkiye'ye getirildiği iddialarının ardından Ticaret Bakanlığı hurda plastik ithalatına yasak getirmişti. Bakanlık, plastik içerikli ürünlerin üretilmesinde sektörün bu atıklara ihtiyaç duyması üzerine yeni düzenleme hazırladı.
Hurda plastik ithalatı için Ticaret Bakanlığı yeni çalışmanın düğmesine bastı. Sabah gazetesinin haberine göre hem çevreyi hem de sektörü koruma amacıyla yapılan düzenlemede sona gelindi.
Bazı yabancı yayın kuruluşlarının Avrupa'nın çöpü Türkiye'ye getirildi iddilarının ardından Ticaret Bakanlığı'nın hurda plastik ithalatına yasak getirmişti.
Sektör temsilcileri ise Türkiye gelenin çöp değil, hammadde olduğunu ifade ederken, toplanan ve geri dönüştürülen plastik ambalajların yeni ürünlere dönüştürülerek ekonomiye ve çevreye katkı sağladığını öne sürdü.
Düzenleme içerisinde, şirket lisanslarının yeniden ele alınması ve sermaye yeterliliğine kadar pek çok başlık bulunuyor.
Ticaret Bakanlığı'nın yapacağı düzenleme ile yurtiçindeki hammadde teminine öncelik verilmesi ve yerli kaynaklara ulaşım kolaylaştırılması da önemli başlıklar arasında yer alıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yurt dışından alışverişte gümrüksüz limit düşüyor mu? Üst sınır 30 euro...
16-22 NİSAN ŞOK KATALOĞU: ŞOK aktüel ürünler listesinde neler var?
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | En düşük emekli aylığı için sürpriz rakam! İşte örnek hesaplama...
İstanbul’un en pahalı caddeleri belli oldu! Metrekare başına 250 dolar kira...
Emekli Olamayana Kıdem Tazminat Müjdesi! SGK Yazısıyla Hemen Alabilirsiniz!