hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Katar'da

    KAYNAKAA

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hem resmi ziyaretlerde bulunmak hem de yatırımcılarla bir araya gelmek için Katar'ın başkenti Doha'ya gitti. Bakan Şimşek burada, Türkiye ekonomisine olan ilginin arttığını, ekonomi programın doğru yolda ilerlediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Türkiye'de uygulamakta olduğumuz istikrar ve reform programını anlattık. Program gerçekten sonuç veriyor. Ve ayrıca Türkiye'nin uzun vadeli potansiyeliyle bir değerlendirme yaptık.”

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar'ın başkenti Doha'ya gitti. Bakan Şimşek burada Katar Başbakanı Al Sani ve Maliye Bakanı Ali Bin Ahmed el-Kevari ile görüştü.

    Hazine ve Maliye Bakanı, Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği tarafından gerçekleştirilen "Invest in Türkiye" programı kapsamında yatırımcılarla bir araya geldi.

    “Yani neden Türkiye'ye yatırım yaparlarsa uzun vadede bunun kendileri için, ülkemiz için bölgemiz için çok olumlu olacağını söyledik.”

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Katarda

    Bakan Şimşek, Türkiye'nin küresel anlamda iyi bir yatırım noktası olduğunu söyledi.

    “Ve bölgenin hatta küresek ölçekte çok önemli bir yatırım destinasyonu makro ekonomik istikrarın pekişmesiyle birlikte inanıyorum ki Katar'dan da yatırımlar artacak.”

    Hazine ve Maliye Bakanı, Katar'ın başkenti Doha'da yatırımcıların programa yoğun katılım gösterdiğini söyledi. "Doğru yoldayız" dedi.

    “Gördünüz. Yatırımcı ilgisi çok büyük. Neredeyse 250'nin üzerinde bir katılımcı vardı. Ve çok üst düzeyde bir katılımcı vardı. Bu Türkiye’ye olan muhabbeti gösteriyor ama Türkiye ekonomisine olan ilgisini de gösteriyor. Bu ilginin geçen seneye göre bu kadar artmış olması bizleri sevindiriyor. Doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow