hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gayrimenkul yatırım fonlarına yeni adım

    KAYNAKCNN TÜRK

    Konut fiyatları uzun süredir en çok konuşulan başlıklar arasında. Buna ilişkin yeni bir adım planlandı. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılacak düzenlemeyle, gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılacak. Böylelikle konut üreticileri ihtiyaç duyacakları finansmanı, sermaye piyasalarından temin edebilecek. Peki uygulama nasıl olacak? Bu adım konut fiyatlarını nasıl düşürecek? Yatırımcı nasıl konut sahibi olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılacak. Peki bu nasıl olacak ve ne sağlayacak?

    Bu adım ile konut üreticileri ihtiyaç duyacakları finansmanı, sermaye piyasalarından temin edebilecek. Yatırımcılar da kooperatifçilik mantığıyla küçük birikimlerini değerlendirerek konut sahibi olabilecekler.

    Gayrimenkul yatırım fonlarına yeni adım

    Düzenlemeyi Sermaye Piyasası Kurulu yapacak. Amaç kentsel dönüşümün finansmanı ile konut arzının artması. Böylece fiyatların da aşağı çekilmesi hedefleniyor.

    Düzenleme ile gayrimenkul yatırım fonu kurulacak. Fonlar kendilerinin veya başkalarının geliştirdiği projelere yatırım yapabilecek gayrimenkullerin inşaat işleri üstlenilebilecek. Mevcutta buna ilişkin kısıtlar bulunuyordu, bu ortadan kalkacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gayrimenkul yatırım fonlarına yeni adım

    Fonlar, portföylerine üzerinde proje geliştirilecek arsa ve gayrimenkul projelerini dahil edebilecek. Bu yatırım fonları, ünvanlarında 'proje' ibaresine yer verecek ve 'Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu' olarak adlandırılacak. Yatırımcılar, proje bitiminde gayrimenkulün satışından ya da kirasından gelir elde edebilecek. Ayrıca ayni çıkış yaparak ev sahibi olma imkanına da sahip olabilecek.

    Yatırımcılara fondan çıkış hakkı getirilecek. Böylelikle yatırımcı mağduriyetlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow