hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekliye 5 bin TL ikramiye düzenlemesinde süreç

    Emekliye tek seferlik 5 bin TL'lik ikramiye düzenlemesi Meclis’in gündemine geliyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler maddenin torba kanuna teklifine ekleneceğini belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de emekli maaşlarına yönelik zamda ise rutin sürecin işleyeceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emeklilere ikramiye düzenlemesi Meclis’e geliyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yasal sürecin nasıl işleyeceğini açıkladı. “Konutların turizm amaçlı kiralanmasına” dair torba kanuna, emeklilere 5 bin TL ödemesi ile ilgili maddenin de eklenecek.”

    Emeklilerle ilgili maddenin perşembe günü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda teklife eklenmesi bekleniyor.

    5 bin TL'lik ikramiye emeklilere bir defaya mahsus verilecek. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emekliler kapsam dışında olacak. Bütçeye maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemelerin kasım aynın ilk yarısı itibariyle hesaplara yatması bekleniyor.

    Emekliye 5 bin TL ikramiye düzenlemesinde süreç

    Düzenleme A Haber yayınına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e de soruldu. “Biz bütçe imkanlarını sonuna kadar zorladık orada önemli sayılacak tek kerelik ödeme kararlaştırıldı.”

    Peki emeklilerin maaş zamlarına ilişkin süreç nasıl işleyecek? Şimşek bu soruya da “Önümüzdeki dönemde tabii ki emeklilerimizi önceliklendireceğiz. Rutin yılbaşında ne ise o olacak. Yılın başında imkanlara bakılıp adım atılacak. Emeklilerimiz için tüm çalışanlarımız için bir sözümüz var. Memur, işçi, emekli hiçbir şekilde enflasyona ezdirilmeyecekler.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekliye 5 bin TL ikramiye düzenlemesinde süreç

    Bakan ardından “Eğer enflasyonu kalıcı halde indireceksek gelirler politikasının hedeflere uyumlu olması lazım” dedi. Aksi takdirde ücret artışı - enflasyon sarmalına girildiğine dikkat çekti. Burada kazanan yok belirsizlik artıyor vurgusu yaptı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow