hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emeklilere bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    31 Mart’ta yapılacak yerel seçim öncesi TBMM Genel Kurulu'nun bu haftaki gündeminde, geçen hafta komisyondan geçen 8. yargı paketi var. Teklifle, emekli bayram ikramiyeleri de 3 bin liraya çıkarılacak. Peki ödemeler hesaplara ne zaman yatırılacak? Detayları, CNN TÜRK Muhabiri Duygu Ayaz Bayram aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    31 Mart’ta yapılacak yerel seçim öncesi TBMM Genel Kurulu'nun bu haftaki gündeminde, geçen hafta komisyondan geçen 8. yargı paketi var. Teklifle, emekli bayram ikramiyeleri de 3 bin liraya çıkarılacak. Ramazan ve Kurban Bayramları için 3’er bin lira olmak üzere toplamda 6 bin lira ikramiye verilecek. Peki bu ödemeler hesaplara ne zaman yatırılacak?

    CNN TÜRK Muhabiri Duygu Ayaz Bayram şu ifadeleri kullandı;

    Genel Kurul görüşmeleri saat 15’te başladı ancak henüz yasa görüşmelerine geçilmedi. Bugün görüşmeler başlayacak ve yarın da tamamlanması bekleniyor. 8’inci yargı paketinin içinde de önemli düzenlemeler yer alıyor. O düzenlemelerin arasında da emekli ikramiyelerini 3 bin liraya çıkaran düzenleme yer alıyor. Geçtiğimiz hafta komisyonda görüşmeler tamamlanmıştı bugün itibariyle de Genel Kurul’da başlayacak ve kanun teklifi Genel Kurul’da kabul edildikten sonra iki bayram için 3’er bin lira ikramiye alacaklar. Ramazan Bayramı ikramiyeleri 1-9 Nisan tarihleri arasında, Kurban Bayramı için de 10-15 Haziran haftasında hesaplara yatırılacak. Bugün Genel Kurul’da başlayan düzenleme yasalaştıktan sonra Resmi Gazete’de yayınlanacak ve emekliler iki bayram için 6 bin lira alacaklar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow