hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli maaşında 2024-2025 farkı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Son günlerde çok konuşulan başlıkların arasında 2024 ile 2025 yılında ilk defa emekli olacak işçilere bağlanacak emekli aylıkları arasında fark çıkacak olması var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, henüz netlik olmamasına karşın konunun üzerinde çalışıldığını söyledi. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de o çalışmanın sonucuna göre adım atılacağı mesajı verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2024 yılında emekli olanların 2025 yılında emekli olanlara göre yaklaşık olarak yüzde 30-35 arasında daha fazla maaş alacağına yönelik hesaplama ve iddialar tartışma başlattı. Özel sektör işçileri için 31 Aralık 2024 tarihine kadar, kamu işçileri için ise 14 Ocak 2025 tarihine kadar emeklilik başvurusu yapmanın 2025 yılına kıyasla daha avantajlı olduğu belirtiliyor. Bunun ardından hükümet harekete geçti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı konuyu ele alacak.

    Emekli maaşında 2024-2025 farkı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli aylıkları arasında oluşacak farka yönelik nasıl bir formül uygulanacağı sorusuna Kabine Toplantısı sonrasında yanıt verdi. Bakan, "Henüz netlik olmamasına karşın konunun üzerinde çalışıldığını" belirtti.

    CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de o çalışmanın sonucuna göre adım atılacağı mesajı verdi. “2024-2025 emeklilik durumu ile ilgili bazı farklılıklar oluşacağı bilgileri geldi bize de bakanlığın çalışması devam ediyor. Etki analizi ortaya konulmalı dedik bazılarında daha fazla bazılarında fark oluşmayacak. Rapor çıkarsa makul düzenlemeyi de hayata geçirir çalışırız.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekli maaşında 2024-2025 farkı

    Güler ayrıca emeklilik sisteminin genelinin sürdürülebilir bir şekilde inşa edilmesi gerektiğini de vurguladı ve ekledi: “Bizim 45-50’li yaşlarda emeklinin olması düşünülmemeli. Gelişmiş ülkede olmaza emeklilik yaşı, prim süresi vesaire sürdürülebilir adil noktaya taşımamız lazım.”

    Ve tartışma yaratan kök maaş konusu. Bu konuda bir adım gelecek mi?

    AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu bu soruya, “Enflasyonu artırmayacak sekteye vermeyecek şekilde 2028 yılı içinde emekliler başta tüm çalışalar refah seviyesinin yükseldiğine, refah artırıldığına şahit olacağız” şeklinde yanıt verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow