Ekonomistlerin faiz kararı beklentisi ne?
Gözler bir kez daha Merkez Bankası'na çevrildi. Yarın yılın son Para Politikası Kurulu toplanacak ve faiz kararını verecek. Peki ekonomistlerin genel beklentisi ne?
Merkez Bankası yılın son faiz kararını yarın açıklayacak. Ekonomistlerin genel beklentisi politika faizinin 250 baz puan artırılması ve faizin yüzde 42,50'ye çıkarılacağı yönünde.
Ekonomist Filiz Eryılmaz konuyla ilgili, “Anketlere bakarsanız 250 baz puan gelir. Hatta yine anketlere bakarsak ocakta da 250 daha gelir ve durur diyor” ifadelerini kullandı.
Geçen ay gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu toplantısı sonrasında ise Merkez Bankası bir kez daha faiz artışına gitti. Ve politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 40'a yükseltildi.
O toplantı sonrasında verilen mesajlarda aylık enflasyonun ana eğilimindeki düşüşe dikkat çekildi. Dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaşıldığı vurgusu yapıldı. Ve "Bu çerçevede, parasal sıkılaştırma hızı yavaşlatılacak ve sıkılaştırma adımları kısa bir zaman diliminde tamamlanacaktır." denildi. Ayrıca fiyat istikrarının kalıcı tesisi için gerekli parasal sıkılığın ise gerektiği müddetçe sürdürüleceği mesajı verildi.
“Enflasyon düşüyor ama istenilir düzeyde değil, Merkez Bankası orayı iyice baskılamak isteyebilir ya da şunu yapacak 250 değil ama 500'e de gelmeyecek çünkü 500 altında geleceğim dedi, o sözlü yönlendirmeyi kırmak istemez.”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
22 Nisan BİM Aktüel Ürünler: 22-25 Nisan BİM'de Neler İndirimde? Bu Hafta BİM'de Yok Yok!
KONUT KREDİSİ 2025 | Güncel konut kredisi faiz oranları... 1 milyon ve 3 milyon TL’nin geri ödemesi ne kadar oldu?
Evde oturarak gelir elde etmenin yeni yolları: Yapay zeka destekli ek iş fırsatları
Bakan Ersoy: Antalya rekor bir yıla hazır
Altın fiyatlarında yeni zirve tahminleri! Güvenli liman talebi tırmanıyor...