hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cevdet yılmaz: “Tek haneli enflasyon 2026'da”

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonun düşürülmesi için gayret sarf ettiklerini belirterek “Gelecek yılın ortasında izlediğimiz politikanın sonucunu göreceğiz, tek haneli enflasyonu ise 2026’da göreceğiz” dedi. Türkiye’nin ekonomik büyüklüğünün 1 trilyon doları aşacağına dikkat çeken Yılmaz, “Türkiye ekonomisi nominal bazda 17’nci büyük ekonomi konumunda” ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Temel öncelik olarak enflasyonu belirledik. Tek haneli takamlar için gayret sarf ediyoruz. Gelecek yılın ortalarında izlediğimiz politikanın sonucunu göreceğiz. Belirgin şekilde düşüş göreceğiz.”

    Enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı verdi, tek haneli rakam için tarih verdi. “Aylık bazda düşüş başladı. Yıllık bazda düşüş gelecek yılın ortasında göreceğiz. Tek haneli enflasyonu 2026'da göreceğiz.”

    Cevdet yılmaz: “Tek haneli enflasyon 2026da”

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-Özbekistan İş Forumu’nda konuştu. Yılmaz, Türkiye’nin ihracat rakamının 2023’te 255 milyar doların üzerine çıkabileceğini ifade etti. Bu yılın ilk 9 ayında ise yüzde 4.7’lik bir büyüme gerçekleştiğine dikkat çekti. “Uluslararası tahminlere göre bu yılın sonunda 1 trilyon doları aşan ekonomik büyüklüğe ulaşmış olacağız. Bizim orta vadeli programda tahminimiz 1 trilyon 70 milyara yakındı, belki bunun da üzerinde gerçekleşme olacak. Bu bizi dünyada nominal dolar bazında 17 inci büyük ekonomi yapıyor. Satın alma gücü paritesine göre durumumuz daha iyi, Türkiye ekonomisi 11’inci büyük ekonomi konumunda."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cevdet yılmaz: “Tek haneli enflasyon 2026da”

    Özbekistan Başbakan Yardımcısı Cemşid Kuçkarov ve Türkiye ile Özbekistan iş dünyasının katılımıyla gerçekleşen forumda, ikili ticaret hacmine de bir parantez açıldı. “2022 yılında Özbekistan ikili ticaretimiz 3,5 milyar dolara ulaşmıştır. İş insanlarımızın değerli katkılarıyla sayın cumhurbaşkanlarımızın belirledikleri 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize ulaşmak için kararlı bir şekilde çalışıyoruz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow