hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bölgesel asgari ücret uygulanabilir mi?

    Milyonlarca kişi Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısından çıkacak kararı bekliyor. Bu arada İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç'ten asgari ücrette skala önerisi geldi. Peki bölgesel asgari ücret uygulanabilir mi? CNN TÜRK ekibinden Ceren Meriç, Ekonomist Muhammet Bayram ile aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlar merakla bekleniyor, gözler Asgari Ücret Tespit Komisyon toplantısında. Peki 2024 yılında asgari ücret ne kadar olacak?

    Ekonomist Muhammet Bayram, “2022 yılının Ocak ayında asgari ücret 4 bin 253 liraydı, şu anda asgari ücret 11 bin 402 lira. Bakın 2022 başından 2023 başına yüzde 100'lük bir artış olmuş, yine 2022 Temmuz ayından 2023 Temmuz ayında ise yüzde 107’lik bir artış olmuş” ifadelerini kullandı.

    İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç'ten "bölgesel asgari ücret" önerisi geldi.

    Bölgesel asgari ücret uygulanabilir mi

    Türkiye'nin doğusundan batısına asgari ücretle çalışan herkes aynı ücreti alıyor yani 11 bin 402 lira. Peki bölgesel asgari ücret uygulanabilir mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayram bu soruya, “Daha önce uygulandı sonra vazgeçildi şu anda da uygulanabilir. Neye göre belirlenir bu? Bölgesel gelişmişlik endeksine göre. Buna göre yaşam maliyetinin ne olduğu çıkartılıp bu bölgeler ayrılabilir” şeklinde yanıt verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow