hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ‘BES’ rekor kırdı! 2 milyon yatırımcı altın fonunda

    Ekonomik anlamda en fazla getiri hangi enstrümanda gerçekleşti? Bireysel emeklilik sisteminin diğerlerine karşı avantajları ne? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er ve Kameraman Emir Ünlü aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2023 yılında bireysel emeklilik sisteminde altın çağı yaşandı. Getiri %80'i aşarken devlet katkısı da eklenince yatırımcılar yüzde yüzün üzerinde gelir sağladı.

    Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, “İstanbul Borsası’nda en çok getirisi olan 100 şirketi hisse senetleri ilgili orada %36 bir artış gözlemlenmiş. Mevduat faizine yatırımınızı yönlendirdiyseniz %28,5 altına yatırımınızı yönlendirdiyseniz %81, 35 dolar ise %57,45’lik bir oran üzerinden 2023'te en fazla getirisi olan kıstasları değerlendirebiliyoruz. Siz yatırımınızı bireysel emeklilik sistemi üzerinden çeşitli fonlara yönlendirdiğiniz zaman, bunun içerisinde altın tercih ettiğinizde otomatik olarak 2 defa kazançlı olmuş oluyorsunuz. Hatta ve hatta bununla ilgili %30'a varan devlet katkıları vardı. Devlet katkısıyla ilgili de 2023'te BES devlet katkısı %34,59'la da bonus rakamı ile ek hediyesi olarak bunu da söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2023 yılı tüketici fiyat endeksi %64,77 olarak gerçekleşti. BES'teki altın geliri bu oranın üzerinde oldu. Yıl içerisinde 2 milyon yatırımcı altın fonunu tercih etti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow