hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Kacır: Türkiye eski Türkiye değil, iş insanları dernekleri siyasetçilere parmak sallamasın

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Bilim ve Teknoloji Merkezleri Zirvesi'nde konuştu. Bakan Kacır, "İş insanları dernekleri halkın iradesi ile seçilen siyasetçilere parmak sallamak yerine Türkiye’nin yankısı dünyanın öbür ucundan duyulan milli teknoloji hamlesine sahip çıksınlar. Dünyada hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bir döneme girildi." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜSİAD Olağan Genel Kurulu'nda Ümit Özdağ'ın tutuklanması, İBB Başkanı İmamoğlu'na yönelik soruşturma, tekelleşme  iddiaları, Ayşe Barım ve TSK'dan teğmenlerin ihracı ile ilgili mesajlar verildi. TÜSİAD tarafından yapılan açıklamalara tepkiler gelmeye devam ediyor.

    TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, "Eleştirel ifadelere ve habercilik faaliyetlerine açılan soruşturma haberleri çok sıklaştı. 10 sene önceki olaylara yeni soruşturma açılıyor. Tutuklu milletvekillerine, siyasi parti liderlerine sürekli yenileri ekleniyor. Disiplinsizlik suçuyla teğmenler hakkında ihraç kararı alınıyor" dedi. TÜSİAD Genel Kurulu'ndaki ifadelere Hükümet ve AK Parti'den peş peşe tepkiler geliyor.

    Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Kacır şu ifadeleri kullandı: “Savunma sanayiindeki ilerleyişimiz dünyanın öbür ucundaki kardeşlerimiz için güven meselesi, elde ettiğimiz kazanımlar tüm dostlarımız için umut ışığı. Her biri Türkiye’nin bu hamlelerinden dünyada çok sayıda ülke için ilham kaynağı olmasından, küresel siyasette elde ettiği etki gücünden büyük bir övgüyle söz ettiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL’

    Fakat ne hazin ki aynı esnada bir sanayi ve iş insanları derneğinin yöneticileri ülkemiz adına son derece karamsar ve kötümser ifadelerle konuşmalar yapmışlar. Onlara şu gerçeği hatırlatayım. İş insanlarına parmak sallamak yerine Türkiye'nin milli teknoloji hamlesine sahip çıksınlar. Türkiye eski Türkiye değil. Artık montaj sanayii ile yetinen bir Türkiye yok. Ar-Ge var, katma değerli üretim var, yerli ve milli teknoloji geliştiren bir Türkiye var.

    ‘KİMSE TÜRKİYE ADINA KARAMSARLIK OLUŞTURMAYA ÇALIŞMASIN’

    Artık bu ülkede birilerinin milli irade üzerinde vesayet kurduğu bir siyaset iklimine yer yok. Kimse Türkiye adına karamsarlık oluşturmaya çalışmasın. Türkiye’nin geleceği aydınlıktır. OSB’lerde üretimde olan fabrika sayımız 11 binden 59 bine, çalışan sayımız 415 bine 2 milyon 700 bine yükseldi. Türkiye’nin 263 milyar dolara ulaşan ihracatla dünya ticaretinden aldığı pay iki misline çıktı.

    ‘YATIRIMLARDAN ALDIĞIMIZ PAY 5 MİSLİNE ÇIKTI’

    Türkiye 22 yılda 270 milyar dolar uluslararası doğrudan yatırım aldı. Yatırımlardan aldığımız pay 5 misline çıktı. Ar-Ge insan kaynağımız 29 binde 291 bine ulaştı. Ar-Ge harcamalarımız 1 milyar 200 milyon dolardan 16 milyar dolara yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘TÜRKİYE’NİN İSTİKBALİ İÇİN ATTIĞIMIZ ADIMLARDAN HABERİNİZ Mİ YOK?’

    İş insanları dernekleri halkın iradesi ile seçilen siyasetçilere parmak sallamak yerine Türkiye’nin yankısı dünyanın öbür ucundan duyulan milli teknoloji hamlesine sahip çıksınlar. Dünyada hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bir döneme girildi. Tüm ezberler terk ediliyor. Gümrük duvarları yükseliyor, küreselleşme kabulleri bizzat sahipleri tarafından ters yüz ediliyor. Böyle bir dönemde Türkiye’nin istikbali için attığımız adımlardan haberiniz mi yok?

    ‘DÜNYA LİDERİ OLDUĞUMUZ İHA’LAR SİZE GURUR VERMİYOR MU?’

    Neden Türk milletinin göklerde süzülen çelik kanatları ile iftihar ettiğinizi duymuyoruz. Dünya lideri olduğumuz İHA’lar, SİHA’lar size gurur vermiyor mu? Neden takdir etmiyorsunuz? Milli uydularımız, milli otomobilimiz çok önemli kazanımlar değil mi?

    ‘BU YOLCULUĞA SİZ DE SAHİP ÇIKIN’

    Cumhuriyetimizin ikinci asrı Türkiye yüzyılı olacak. Bu yolculuğa siz de sahip çıkın.”

    CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Seçilmiş hükümetler ve bağımsız yargı üzerinde vesayet dönemi kapanmıştır. Buna heveslenmek yerine, arzu eden herkesin demokratik kurallar içinde adını koyarak şeffaf bir şekilde siyaset yapması en doğrusudur." ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow