hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücrette zam pazarlığı sürüyor

    Gözler asgari ücret zammında. Taraflar henüz rakamlara ilişkin talepleri masaya getirmedi. Bir sonraki toplantının bu hafta içinde yapılması ve taleplerin o toplantıda iletilmesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücrete zam oranı ne zaman netleşecek? Ve zam oranı ne olacak? Henüz o sorunun yanıtı belli değil ama bir sonraki toplantıda tarafların rakam taleplerini de masaya getirilmesi bekleniyor. O toplantının tarihi ise net değil ancak bu hafta içinde yapılması bekleniyor.

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısı 1 saat sürdü. Toplantıda farklı illerden gelen 4 asgari ücretli işçi de vardı. Onların talepleri de dinlendi.

    Toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret Bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları komisyonla paylaşıldı.

    Asgari ücrette zam pazarlığı sürüyor

    Peki masanın diğer tarafları bu zamana kadar nasıl mesajlar verdi? Hükümet cephesinden her fırsatta çalışanı enflasyona ezdirmeyeceğiz mesajı geldi. Ve asgari ücrette 2024 için bir ara zammın olmayacağı, tek zammın geçerli olacağı sinyalleri verildi.

    İşveren kesimi ise kayıt dışılığa dikkat çekiyor. Hem işçiyi hem de işvereni koruyan dengeli bir rakam olmalı vurgusu yapılıyor. Mevcutta asgari ücret ise net 11 bin 402 lira olarak uygulanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow