hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

    Gözler asgari ücrette. Komisyon çarşamba günü bir kez daha toplanacak. Ama zam oranının daha sonraki toplantılarda açıklanması bekleniyor. Peki 14 Aralık'ta ne konuşulacak? Taraflar ne talep ediyor? Bu zamana kadar nasıl mesajlar verildi? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücrete zam pazarlığında taraflar 14 Aralık'ta ikinci kez toplanacak. Bu kez TÜİK ile Hazine ve Maliye Bakanlığı verileri de masaya gelecek. Genel değerlendirmeler yapılacak. Zam oranı ise sonraki toplantılarda açıklanacak.

    Mevcutta asgari ücret, net 5 bin 500 TL. Peki kim ne talep ediyor?

    Hükümet cephesinden "Çalışanı enflasyona ezdirmeyeceğiz" vurgusu yapılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasında "Komisyon çalışmalarını sürdürürken bir rakam telaffuz etmem zaten yakışık almaz" vurgusu yaptı ve bakanlığın yaptığı anketin sonuçlarına dikkat çekti. Bakan, ''Ortalama kamuoyu beklentisi çok yüksek, 8 bin lira üzerinde çıktı'' diye de ekledi. O ankette işverenlerin beklentisi 7 bin lira civarında çıktı. Asgari ücret dışında ücret alan işçilerin beklentisi 7 bin 500 lira üzerinde çıkarken, asgari ücret alan işçilerin beklentisi 7 bin 630 lira oldu.

    Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak

    İşçi kesimi ise henüz bir rakam telaffuz etmedi. Ama masada işçiyi temsil eden Türk-İş her ay sendikanın kendi yaptığı rapora dikkat çekiyor. Son olarak o raporda açlık sınırı 7 bin 785 lira çıkmıştı. Türk-İş, ''Bu pazarlık rakamı değil açlık sınırı ve bunun altında bir rakam konuşmayız, üzerini konuşuruz'' açıklaması yapıyor.

    Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak

    Masada işvereni ise TİSK temsil ediyor. TİSK, henüz bir rakam telaffuz etmedi ama ''Biz taşın altına elimizi koyacağız ama dengeli bir ücret olmalı'' mesajı veriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    a

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow