hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altının yönü değişti… Yatırım için doğru zaman mı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Altın piyasası çeşitli etkenler nedeniyle yükselişe geçti. Uzmanlara göre yıl sonuna kadar gram altının 3000 TL'ye kadar çıkması bekleniyor. Peki altın piyasasını etkileyen faktörler neler? Ekonomist Mustafa Aşkın değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın piyasası yükselişe geçti. Uzmanlara göre gram altın beklentinin üstüne geçti. Peki altının yükselişe geçmesinin nedeni ne?

    Ekonomist Mustafa Aşkın bu soruya, “Altının fiyatını etkileyen çok etmen var. Bu etmenler genellikle dış etmenlerdir. Enflasyonda gelen olumlu rakamlar ve genel olarak istihdamla ilgili rakamları da oldu Amerika’nın. Yavaş yavaş faiz indirimine gitme beklentisi var” şeklinde yanıt verdi.

    Altının yönü değişti… Yatırım için doğru zaman mı

    Uzmanlara göre bu faiz indirimi ise altın piyasasında olumlu etki yaratacak.

    “Tabi FED’in faiz indirebilecek olmasının yarattığı bir etki de altın fiyatların üstünde olumlu yönde bir trend yaratmıştır gibi görünüyor.”

    Altın piyasasını etkileyen bir diğer etken ise politik gelişmeler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Jeopolitik listelere baktığımız zaman altın fiyatlarına baktığımız zaman dalgalanmalar yaşanabiliyor, Ortadoğu’daki gelişmeler Ukrayna-Rusya savaşı gibi.”

    Yıl sonuna kadar altın fiyatlarında beklenti ne kadar?

    “Burada dolar kurunu da tahmin etmek gerekiyor ama dolar kurunda çok büyük bir atak olmaması halinde bile yıl yıl sonunda 2900-3000 lira gram fiyatı görmemiz bir olasılıklar karşımıza çıkıyor.”

    Altının yönü değişti… Yatırım için doğru zaman mı

    Peki şu anda altına yatırım yapmak mantıklı mı?

    “Büyük merkez bankalarının yine altın aldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Dünya Altın Konseyi raporuna baktığımızda dolayısıyla genel olarak altından yanaymış gibi görünüyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow