hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA HABERİ: Altın kritik veriyi bekliyor! Yeni rekorlar gelir mi?

    KAYNAKMert Can Gülmez | MUHABİR

    Altın fiyatları açıklanacak olan ABD büyüme ve istihdam verisi öncesinde sakin seyre yöneldi. Peki, altında nasıl bir seyir bekleniyor? Ayrıntıları haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'DE SEÇİM YAKLAŞIYOR, SONUÇ ALTINI NASIL ETKİLER?

    Altın fiyatları sakinleşti, gözler ABD seçimlerine ve kritik veriye çevrildi. CNN TÜRK'te değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Mustafa Aşkın, "Finansal piyasalar yurt dışında özellikle Amerikan seçimlerine odaklanmış durumdalar. Malumunuz çok az bir süre kaldı. Amerikan seçimlerinde kimin galip geleceği, galip geldikten sonra nasıl bir ekonomik politika uygulayacağı konusunda bir görüş ayrılığı var" dedi.

    SON DAKİKA HABERİ: Altın kritik veriyi bekliyor Yeni rekorlar gelir mi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın fiyatları da merkez bankalarının faiz kararı ve Ortadoğu'da yaşanan gerilimle yön bulmaya devam ediyor. Ekonomist Mustafa Aşkın, "Trump'ın içe kapanık maliye politikalarıyla içeriyi destekleyip ama vergilerle de bariyer oluşturma hevesi var. Bunu çok sert bir şekilde yaparsa dünyada bir ticaret savaşını ateşleyebilir. Diğer yandan Fed'in faiz indirimi politikasına girdiğini görmüştük. Bunu sürdürüp sürdüremeyeceği konusunda ciddi şüpheler oluşabilir" diye konuştu.

    SON DAKİKA HABERİ: Altın kritik veriyi bekliyor Yeni rekorlar gelir mi

    ALTINDA YENİ REKORLAR BEKLENİYOR MU?

    Peki, beklentiler ne yönde? Ekonomist Mustafa Aşkın, "Jeopolitik riskleri konuşursak geçtiğimiz hafta sonu daha düşük yoğunluktaki bir İsrail-İran ilişkisi yani olumsuz anlamda petrol fiyatlarını aşağı çekti. Altın fiyatlarında da aşağı doğru bir gerileme var" vurgusu yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow