hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altının seyri ne yönde olur?

    KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com Muhabiri

    Altın fiyatları Ortadoğu'daki gerilim ve FED'in faiz indirimiyle birlikte bir miktar güç kazansa da yerinde saymaya başladı. Bunda ne etkili oldu ve altının yönü ne olur? Ekonomist Muhammet Bayram CNN TÜRK canlı yayınında yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altındaki rekor yükselişler durdu, gerileme başladı. Peki önümüzdeki günlerde altını ne bekliyor ve yatırımcılarına tavsiyeler neler?

    Ekonomist Muhammet Bayram bu soruya, “Ons başına altın 2650’ler civarında, bunun en az 2750'ye, bu direnç noktasını geçerse 3 binlere kadar çıkmasını bekliyoruz. Yatırımcısını üzmez bu sene en azından enflasyon kadar bir getiri vadeder. Şu an enflasyon üzerinde bir getirisi var, aralıktan bu yana yüzde 35'lik bir yıllık enflasyonumuz var ki altının kazancı daha fazla bu yıl da” şeklinde yanıt verdi.

    Altının seyri ne yönde olur

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayram ayrıca vatandaşları altın satın alımında uyardı.

    “Sahte altın riski fiziki altın alıyorsunuz çalınma riski var. Bunun yerine altın ithal ettiğimiz bir unsur bizim altın ithalatı ne kadar azalırsa cari açığımız o kadar gerileyecek. Altın yerine fonları ya da hesapları açılırsa fiziki olarak almaktansa, isterlerse bankaya gidip bunu bozdurabilirler.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow