hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altında yatay seyir sürer mi? Piyasa uzmanı diyor ki...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rekora doymayan altın, soluklanmak için durdu. Yatay yönlü harekete geçti. Peki, altın yatırımcılarını gelecekte ne bekliyor? Muhabirimiz Yağmur Yılman ve Kameraman Caner Emre Kınacı, Piyasa Uzmanı Tonguç Erbaş'a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın, uzun yıllardır olduğu gibi bu yıl da yatırımcılarının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Düğün, nişan alışverişi yapanlar kadar, güvenli liman arayışında olanlar da soluğu kuyumcularda alıyor. Son dönemde Orta Doğu’daki gerilimler ve Amerika Birleşik Devletleri piyasalarında yaşanan gelişmeler, altın fiyatlarını doğrudan etkiledi. Yatırımcılar, altının gelecekteki seyrini merak ediyor.

    Uzmanlar, ons altının hareketlerini analiz ederek gram altın yatırımcılarının bu durumu dikkatle takip etmesi gerektiğini belirtiyor. Geçtiğimiz haftalarda yukarı yönlü hareket eden altın, son günlerde ons fiyatındaki geri çekilme ile bir miktar yatay seyrediyor.

    Gram altın günde 2,751 liradan başladı. Çeyrek altın 4 bin 933 liradan işlem görüyor. Yarım altın 9 bin 834 lirayken, cumhuriyet altını ise 19 bin 665 lira. Ons altın da 2 bin 634 dolar.

    Altında yatay seyir sürer mi Piyasa uzmanı diyor ki...

    Peki, altın yatırımcılarının güvenli limanı olmaya devam edecek mi? Piyasa Uzmanı Tonguç Erbaş, yaklaşan Amerikan seçimlerinin ons altın fiyatlarını doğrudan etkileyebileceğini vurguladı. Seçim sonrası ons altının 2 bin 700 doları görmesi halinde, 15 ay içinde 3 bin 500 dolara kadar çıkabileceğini söyledi. Şu an 2 bin 900 seviyelerindeki gram altın için de "3 bin 500, 4 bin seviyeleri konuşulabilir" dedi. Altının güvenli liman olma özelliğini sürdüreceğini ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altında yatay seyir sürer mi Piyasa uzmanı diyor ki...

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow