hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altında alış zamanı mı satış zamanı mı? İslam Memiş diyor ki...

    KAYNAKEmel Telli | CNN TÜRK

    Güvenli liman altın, haftayı yükselişle tamamladı. Peki, yatırımcı için satışı zamanı mı, yoksa beklemek mi lazım? Önümüzdeki hafta yatırımcıları neler bekliyor? Finans Analisti İslam Memiş, CNN TÜRK'te yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rekor üstüne rekor kırdı. Güvenli liman altın, haftayı yükselişle tamamladı. Finans Analisti İslam Memiş, "4 bin 90 lira seviyesindeydi. Dört bin 170 lira seviyesine kadar yükseldi. Ons altın tarafında da yükselişler gördük." dedi.

    Altın fiyatlarının yükselmesinin sebebi ticaret savaşları, vergi misillemeleri ve doların gerilemesi. Peki, "sarı fırtına"dan yeni rekor gelir mi? İslam Memiş, "Altın uzun vadeli bir yatırım aracıdır ve güven imandır. Dolayısıyla uzun vadede yükseliş yönlü beklentimiz yine devam ediyor. Fiyata takılmamak lazım, miktara takılmak lazım. Yani miktarı artırmak lazım." diye konuştu.

    Altında alış zamanı mı satış zamanı mı İslam Memiş diyor ki...

    Ancak uzmanlar şu an piyasada bir kaygı olduğunu belirtiyor. İslam Memiş, "Özellikle geri dönüşler için uyarıyoruz. Ons altın ve gram altın tarafında kısa vadeli dinlenme bir geri çekilme veya bir kar satışı olabilir. O yüzden gram altın tarafında tekrar 4 bin lira seviyesinin altına sarkmalarda 3 bin 740 lira destek seviyesini takip edeceğiz. Ons altın tarafını da 3 bin 150, devamında 3 bin 90 dolar destek seviyesine kadar bir gerilemenin mümkün olacağını bekliyoruz." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yüzden uzmanlar altın yatırımcılarını uyarıyor. İslam Memiş, "Özellikle bu kar satışını beklediğimiz için bir dinlenme modu beklediğimiz için altın fiyatlarında, ani düşüşlerde makas aralığı biraz açılır ve dolayısıyla bu makas aralığını göz önünde bulundurarak hazırlığı şimdiden yapmak lazım. O düşüşler belki fırsat vermeyebilir. Hem makas aralığı açılıyor hem de hızlı düşüşler yaşanıyor. O yüzde 34'lük karı her yatırımcı cebine koyamayabilir kısa vadede." ifadelerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow