Adlı: 16 Mart'a kadar 444 bin 167 satış işlemi oldu
Türkiye'de yılbaşından 16 Mart'a kadar 444 bin 167 gayrimenkul satış işlemi gerçekleşti. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı son durumu '' Salgının ilk aylarında günlük 2-3 bin satış vardı, kredi faizlerinin düşmesiyle 20 binleri geçtik. Şu anda da son üç haftaya baktığımızda satışlar günlük yaklaşık 10 bin civarında seyrediyor.'' diye özetledi.
Türkiye'de yılbaşından 16 Mart'a kadar 444 bin 167 gayrimenkul satış işlemi gerçekleşti. Rakamları Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı verdi. Adlı bu satışların ''190 bin 552'sini konut, 87 bin 948'ini arsa,140 bin 233'ünü tarla, 22 bin 796'sını iş yeri, geri kalanını ise taşınmaz cinsi satışlar oluşturuyor. 'dedi.
Adlı Anadolu Ajansı'na konuştu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü salgın döneminin her alanı olduğu gibi gayrimenkul alanını da ciddi oranda sekteye uğrattığına dikkati çekti.
Adlı, "Geçen sene salgının ilk aylarında satışlar ciddi anlamda dip yaptı. Daha sonra hükümetin aldığı tedbirlerle, kredi faizlerinin düşmesiyle satışlar tavan yaptı, ciddi anlamda rekorlar kırıldı. Kredi faizleri normale dönmeye başlayınca gayrimenkul alım satımı duruldu. Şu anda da o durgunluk dönemi devam ediyor.'' dedi
Adlı bu yılın ilk üç ayında satışların salgın öncesi döneme yakın bir seyirde gittiğini belirtti ve '' Artışlar veya aşırı düşüşler yok belki ama beklenen oranda bir artış da yok.'' vurgusu yaptı..
Tapu ve Kadastro Genel Müdürü ''Salgının ilk aylarında günlük 2-3 bin satış vardı, kredi faizlerinin düşmesiyle 20 binleri geçtik. Şu anda da son üç haftaya baktığımızda satışlargünlük yaklaşık 10 bin civarında seyrediyor.'' diye ekledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER || Market alışverişinde tasarruf etmenin yolları! Harcamalarınızı azaltacak 10 etkili taktik
BAYRAM İKRAMİYESİ 2025 | Emeklinin bayram ikramiyesi artıyor! Yeni rakam ve ödeme tarihi belli oluyor
A101 8-14 MART 2025 AKTÜEL KATALOĞU: A101 Haftanın Yıldızları Ürünleri Listesinde Neler İndirimde?
KONUT KREDİSİ 2025 | TCMB faiz indirimi sonrası konut kredisi faiz oranları ve 1 Milyon TL için geri ödeme planı
SIFIR FAİZLİ OTOMOBİL KREDİSİ | Mart ayında sıfır faizli otomobil kredisi! İşte marka marka kampanyalar