ABD'de kamu çalışanına tehdit e-postası
ABD'de Devlet Verimliliği Bakanı olarak yeni bir bakanlık kurularak atanan milyarder Elon Musk, hükümet çalışanlarından e-posta yoluyla "başarılarını listelemesini ya da istifasını" istedi. Bu kararı ABD Başkanı Donald Trump da destekledi. Trump, "En iyi çalışanları tutacağız, kötüleri atacağız" dedi.
ABD'de federal kamu çalışanları bu e-postayla cumartesi sabahına uyandı. E-postada, "Lütfen bu hafta yaptığınız işleri maddeleyin" yazıyordu. Herhangi bir dosya veya bağlantı eklenmemesi gerektiği de ifade ediliyordu. Bu e-posta kamu çalışanlarına ABD'nin yeni Verimlilik Bakanı Elon Musk tarafından gönderilmişti, Musk yaptığı açıklamada "cevap vermemenin istifa olarak kabul edileceğini" de söyledi.
Öte yandan birçok kamu kuruluşu çalışanlarına e-postaya yanıt vermemeleri gerektiğini söyledi. Bu kuruluşların başındaysa ABD İç İstihbarat Bürosu FBI vardı.
Kamu çalışanları sendikası da üyelerine gönderdiği e-postada "yanıtlamamalarını" söyledi. Sendika yetkilisi CNN'e yaptığı açıklamada, "Benim de o e-postanın ne anlama geldiğine dair hiçbir fikrim yok" dedi ve üyelere "aksi yönde bir tavsiyede bulunana kadar beklemelerini" söylediklerini belirtti.
ABD Kamu İşçileri Sendikası açıklamasında "Musk'ın yorumu yasal yetkiye sahip değil" dedi. Çalışanlar kararın hafta sonuna denk gelmesi ve keyfi bir son tarih içermesi nedeniyle "mantıksız ve gereksiz bir talep" olduğunu belirtti.
Başkan Trump ise kararı destekledi. Trump, "Federal işgücünden tüm gereksiz, beceriksiz ve yolsuz bürokratları uzaklaştırıyoruz" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Bayramda çalışanlar ne kadar mesai alacak? Hafta sonu detayı...
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | 7200 günle emekli olma fırsatı geliyor! Peki kimler yararlanabilecek?
BAYRAM TATİLİ 2025 | Özel sektörde çalışanlara 9 günlük bayram tatili formülü! İşte masanızdaki 3 seçenek…
İlk arabasını alacak ailelere "Togg desteği" geliyor
Cep telefonları için yeni dönem! 7 yıl yedek parça ve 45 düşürme dayanıklılığı garantisi...