hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YKS'ye 10 gün kala adaylar ne yapmalı?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı YKS'ye sayılı günler kaldı. 17-18 Haziran’da yapılacak iki oturumluk sınav için öğrenciler son düzlükte neler yapmalı? Nelere dikkat etmeli? CNN TÜRK ekibinden Kübra Aydın, PDR Koordinatörü Sibel Durak’a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TYT, AYT, YDT. Üniversite sınavına sayılı günler kaldı. Uzmanlar, 3 oturumluk sınav için adaylara tekrar yapmanın önemini vurguluyor. PDR Koordinatörü Sibel Durak, “Öncelikle öğrenciler eksik konuların üstünden geçsinler, önceki çalışmalarından edinmiş oldukları notları, formülleri not almışlardır. Bunları sık sık gün içinde tekrar etsinler. Gerçek bir sınav simülasyonu gibi saat 10:15’te başlayacak şekilde hiç ara vermeden ve salondan sınavı uygulandıkları mekanlardan hep çıkmadan tamamlamalarını öneriyorum” dedi.

    YKSye 10 gün kala adaylar ne yapmalı

    17-18 Haziran’da yapılacak sınavın tüm oturumlarından elde edilen puanla okul ortalaması birleşecek, sınav sonucu ortaya çıkacak. Durak son olarak, “Lisedeki başarı puanı nereden eklenmesi ile bir somut puan çıkacak. YKS puanı 500 üzerinden hesaplanan bir puan. Ortaöğretim Başarı Puanı da eklenmesiyle maksimum 580 puan ulaşacaklar” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow