hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video | Tatil bitti, okullar açılıyor! Yeni dönemde hangi yenilikler hayata geçirilecek?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    3 aylık tatil bitti, 20 milyon öğrenci ve 1,5 milyon öğretmen bugün ders başı yapacak. Yeni dönemde öğrencileri ve öğretmenleri bir dizi yenilikler bekliyor. Okul öncesi, birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflar yeni müfredatla okula başlayacak. Öğrenciler artık şube ve öğretmen de seçemeyecek. İşte detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    20 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyon öğretmen bugün ders başı yapacak. Yeni dönemde hayata geçirilen 3 önemli başlık var. Onlardan biri Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, yani yeni müfredat olacak.

    Onaylanan yeni müfredat, okul öncesi, 1, 5 ve 9'uncu sınıflarda uygulanmaya başlanacak. Yeni müfredatla ders içeriklerinde yüzde 35 sadeleşmeye gidildi. Artık ezberden uzak ve öğrencilere beceri kazandırma odaklı bir sisteme geçiliyor. Yeni müfredat kademeli başlatılıyor.

    Geçen yıl Türkçe ve matematik dersleri için ortaokul altıncı sınıflar ve dokuzuncu sınıflara ortak sınavlar yapılmıştı. Bu yıl sınavlar her kademe ve ders bazında genişletilecek. Soruları öğretmen hazırlamayacak, merkezden yani bakanlıktan verilecek. Ortak sınavlarda klasik ve açık uçlu sorulara geçilecek.

    Sanayide aranan elemanların temin edilmesi için, iş dünyasının da dahil edileceği bir dizi etkinlik hayata geçirilecek. Bu kapsamda istihdam odaklı bölge, ihtisas, sektör içi ve sektöre entegre okullar kurulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yıl ilk kez ilkokul ve ortaokula yeni başlayacak öğrencilerin, öğretmen ve şube seçimlerini de otomatik bir sistem yapacak. Dolayısıyla adrese dayalı olarak herhangi bir okula kaydı yapılan öğrenciler, öğretmen ya da şube artık seçemeyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow