hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüksek gelir sağlayan meslekler neler? Uzman isim CNN TÜRK'te anlattı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Üniversite adayları bölüm tercihlerini yapmaya başladı. Öğrenciler yüksek maaşlı mesleklere yöneliyor. Peki, o iş kolları hangileri? CNN TÜRK ekibinden İlayda Karaca ve Alper Öztürk, Eğitim Uzmanı Adil Kurt'a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Puan heyecanı bitti, tercih heyecanı başladı. Üniversite adayları yüksek gelirli meslekleri tercih etti. CNN TÜRK'e konuşan Eğitim Uzmanı Adil Kurt, "Bu meslekleri etkileyen en önemli faktör yapay zeka dalgası. Yapay zeka nedeniyle 10 içerisinde bir çok meslek değişecektir. Bu değişim şimdiden başladı" dedi.

    Yüksek gelir sağlayan meslekler neler Uzman isim CNN TÜRKte anlattı

    Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçları açıklandı. Üniversite adayları için tercih dönemi başladı. Öğrenciler ise kazancı yüksek olan meslekleri tercih etti. Onların başında pilotaj, tıp, eczacılık ve hukuk, yapay zeka ve veri mühendisliği bölümleri yer aldı. Bu mesleklerin yanında özel eğitim öğretmenliği de yüksek gelir sağlayan mesleklerin başında yerini aldı. 

    Yüksek gelir sağlayan meslekler neler Uzman isim CNN TÜRKte anlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenciler, tercih yaparken bazı noktalara dikkat etmeli. Eğitim Uzmanı Adil Kurt, "Önce mesleğini sevmeli, mesleğini iyi araştırmalı ve o meslek üzerinde mutlu olabileceğini düşünmeli. İkincisi üniversiteleri iyi tanıması lazım. Üniversiteyi tanımak için mutlaka fiziksel olarak gitsinler, kampüsün içerisinde gezsinler ve ondan sonra da tercih yaparken de YÖK Atlas'ı kesinlikle kullansınlar" diye konuştu.

    Üniversite adayları için tercih dönemi, 2 Ağustos'ta sona erecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow