ÖSYM: Bazı sınavlar yapılamayacak
ÖSYM yetkilileri deprem bölgesindeki illerde yerinde inceleme yaptı. O incelemelerin ardından Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da bazı sınavların aday ve görevlilerin güvenliği için yapılamayacağına karar verildi. Adayların farklı illerden sınav merkezini seçmesi gerekecek.
ÖSYM’den gelen kararla deprem bölgesinde bazı sınavlar yapılamayacak. Millî Savunma Üniversitesi askerî öğrenci aday belirleme sınavı, yükseköğretim kurumları yabancı dil sınavı, yabancı dil bilgisi seviye tespit sınav ve tıpta uzmanlık eğitimi giriş sınavı, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da yapılmayacak.
Adayların farklı illerden sınav merkezini seçmesi gerekecek. Türkiye’deki diğer merkezlerden istenilen sınav merkezi olarak seçebilecek.
ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy karar ilişkin “Önceliğimiz adaylarımız ve görevlilerimizin güvenliği” vurgusu yaptı.
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı yetkilileri deprem bölgesindeki illerde yerinde inceleme yaptı. Karar o incelemelerin ardından geldi.
Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya sınav merkezlerinde sınava girmek için tercihte bulunan adaylar buna göre Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı için 1-6 Mart 2023 tarihleri arasında, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı için 2-6 Mart 2023 tarihleri arasında, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı için 8-9 Mart 2023 tarihleri arasında ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı için 1-8 Mart 2023 tarihleri arasında geç başvuru yapabilecek.
ÖSYM aday işlemleri sisteminden ve mobil uygulamasından sınav merkezi tercihleri güncellenebilecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN NE SINAVI VAR? 19-20 Nisan sınav takvimi: Hafta sonu hangi sınavlar var?
TUS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI: 2025/1 TUS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
2025 ALES: ALES Sınavı Saat Kaçta Bitecek? ALES Kaç Dakika Sürüyor?
MEB DUYURDU! İhtiyaç ve Norm Fazlası Öğretmen Atamaları Ne Zaman, Hangi Tarihlerde?
AGS sınav başvuru tarihi 2025: MEB Akademi Giriş Sınavı başvurusu ne zaman?