ÖSYM: Bazı sınavlar yapılamayacak
ÖSYM yetkilileri deprem bölgesindeki illerde yerinde inceleme yaptı. O incelemelerin ardından Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da bazı sınavların aday ve görevlilerin güvenliği için yapılamayacağına karar verildi. Adayların farklı illerden sınav merkezini seçmesi gerekecek.
ÖSYM’den gelen kararla deprem bölgesinde bazı sınavlar yapılamayacak. Millî Savunma Üniversitesi askerî öğrenci aday belirleme sınavı, yükseköğretim kurumları yabancı dil sınavı, yabancı dil bilgisi seviye tespit sınav ve tıpta uzmanlık eğitimi giriş sınavı, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da yapılmayacak.
Adayların farklı illerden sınav merkezini seçmesi gerekecek. Türkiye’deki diğer merkezlerden istenilen sınav merkezi olarak seçebilecek.
ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy karar ilişkin “Önceliğimiz adaylarımız ve görevlilerimizin güvenliği” vurgusu yaptı.
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı yetkilileri deprem bölgesindeki illerde yerinde inceleme yaptı. Karar o incelemelerin ardından geldi.
Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya sınav merkezlerinde sınava girmek için tercihte bulunan adaylar buna göre Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı için 1-6 Mart 2023 tarihleri arasında, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı için 2-6 Mart 2023 tarihleri arasında, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı için 8-9 Mart 2023 tarihleri arasında ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı için 1-8 Mart 2023 tarihleri arasında geç başvuru yapabilecek.
ÖSYM aday işlemleri sisteminden ve mobil uygulamasından sınav merkezi tercihleri güncellenebilecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ALES/1 BAŞVURU TARİHLERİ ÖSYM: ALES başvuruları 2025 ne zaman başlıyor?
YKS SON BAŞVURU TARİHİ 2025: YKS başvuruları ne zaman son, ne zaman bitiyor?
Kaymakam Adaylığı Sınavına Giriş Belgesi: Kaymakamlık Sınavı 2025 Ne Zaman, Hangi Tarihte Yapılacak?
SULTANGAZİ KAR TATİLİ HABERİ: İstanbul Sultangazi’de okullar kaç gün tatil edildi?
BAŞAKŞEHİR KAR TATİLİ: Başakşehir’de okullar kaç gün tatil edildi?