Zelenski Odesa bölgesinde yaşananları anlattı
Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Rusya'nın her gün enerji sağlayan altyapı tesislerini vurduğunu açıkladı. Zelenski, özellikle Odesa bölgesinde 1.5 milyondan fazla kişinin elektriğe ulaşamadığını söyledi.
Rusya'nın Ukrayna’da başlattığı savaş 10. ayında da sürüyor. Ukrayna'nın birçok şehri elektrik ve ısınmadan yoksun. Başkent Kiev’de özellikle yaşanan elektrik yoksunluğu Odesa bölgesinde de giderek artıyor. Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski Rusya'nın İran'a ait İHA’larla saldırdığını kaydetti. Enerji sistemini onarmaya çalıştıklarını açıkladı.
Zelenski, “Bugün Norveç’ten önemli haberlerimiz var. Bu ülkeden 100 milyon dolar tutarında yeni bir destek paketi geliyor. Bu paket Rus saldırılarından sonra enerji sistemimizin restorasyonu için kullanılacak.” ifadelerini kullandı.
Rusya savaşın başlangıcından bu yana başta Ukrayna elektriğinin yüzde 25'ini sağlayan Zaporıjya nükleer santrali olmak üzere Ukrayna’nın enerji altyapısına saldırmayı sürdürüyor. Uluslararası Enerji Ajansı, santral çevresinde güvenliğin oluşturulacağını söylese de, Rusya santrale saldırılarını sürdürerek Ukrayna için bu santralde elektrik üretimini engelliyor. Dünya Sağlık Örgütü ise Ukrayna’da 10 milyon kişinin ısınma ve elektrik kesintileri nedeniyle hayatının tehlikede olduğunu kaydetti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da kritik seçim: Oy verme işlemi başladı! 3 soruda önemli detaylar…
Komşuyu Telaş Sardı: Türkiye, Eurofighter ve Meteor Füzeleriyle Hava Gücünü Güçlendiriyor!
Korkulan senaryo gerçek mi oluyor? Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki