Yunanistan'da öğrenciler ayakta: Üniversitelerde polis bulundurulması planına tepki
Yunanistan'ın ikinci büyük kenti Selanik’te öğrenciler yine sokağa indi. Polisin üniversitelere konuşlandırılması planını protesto eden gençler güvenlik güçleri ile çatıştı.
Yunanistan'da öğrenciler polisle çatıştı. Ülkenin ikinci büyük kenti Selanik’te öğrenciler polisin üniversitelere konuşlandırılması planına karşı gösteri düzenledi. 5 bin kadar protestocu kent merkezine doğru yürüdü. İlerleyen saatlerde gösteriye şiddet karıştı.
Protestocular polise taş ve molotof kokteyli fırlattı. Güvenlik güçleri buna göz yaşartıcı gazla karşılık verdi. Bazı eylemciler dükkanların camlarını kırdı ve çöp bidonlarını ateşe verdi. Müdahalede 8 gösterici gözaltına alındı.
Yunanistan’da iktidarda bulunan merkez sağ hükümeti on yıllardır polisin üniversitelere girmemesi yönündeki kanunları kaldırdı ve polisin girişine onay verdi. Muhalefetteki sol partiler önümüzdeki haftalarda hayata geçmesi beklenen bu adımı sert şekilde eleştiriyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Son Dakika! Dünyanın Gözü Kulağı ABD'de: Trump Vergi Yağdıracak!
Uzayda 9 Ay Mahsur Kalan Astronotlar Konuştu: Starliner Krizi ve Geri Dönüşün Perde Arkası
Forbes milyarderler listesini açıkladı: İşte en zengin Türkler!
'Komşu'yu sel aldı! Dükkanlar sular altında kaldı, tekneler karaya vurdu, araçlar sel sularına kapıldı...
İsrail'den bayram günü hain saldırı! Çok sayıda can kaybı var