Yunan haber sitesinden provokasyon: Erhan Afyoncu'nun sözlerini çarpıttılar!
Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu'nun CNN TÜRK'e verdiği röportajda söylediği sözler Yunanistan basınında gündem oldu. Afyoncu'nun "Yunanistan'ı işgal etmek istemiyoruz ama Ege'de haklarımız var" sözleri, Yunan haber sitesince çarpıtılarak manipüle edildi.
Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu'nun CNN TÜRK'e verdiği röportaj, Yunan basınında gündem yarattı. Newsbeast isimli Yunan haber sitesinde yer alan haberde, Afyoncu'nun "Yunanistan'ı işgal etmek istemiyoruz, fakat Ege'de de haklarımız var." sözleri çarpıtıldı.
Erhan Afyoncu, Türkiye'nin 16 firkateyni olduğunu, Yunanistan'ın nüfus açısından daha düşük olmasına rağmen aynı sayıda firkateyne sahip olduğunu, iki ülkenin de 200'e yakın savaş uçağı bulunduğunu, 11 milyonluk bir ülke olan Yunanistan'ın bu kadar silahlanmasının gereksiz olduğunu söylemişti.
Tribune.gr adlı Yunan haber sitesinde, "Anadolu Saçmalıkları: Türkler, Yunanlıların bu kadar silah ihtiyacı olmadığını, her koşulda Yunanlıları zaten yeneceklerini söylüyorlar" diye çarpıtıldı. Site, "Türk rektöre şunu hatırlatmak istiyoruz, Yunanistan daha az olduğu durumlarda da Pers İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu'na karşı zaferler kazanmıştı" diye yazdı.
Aşırı milliyetçi site haberinde, "Kendilerini kurnaz zanneden yeniçeriler bize öğüt vermesin. Onlara hatırlatmak istiyoruz ki küçük Yunanistan Ankara sınırlarının dışına kadar ulaşmıştı, fakat büyük Türkiye Atina'nın sınırlarına gelemedi." ifadelerine yer verdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AB liderleri Kiev’de, Macron ise Trump'ı ikna için ABD'de! Peş peşe kritik temaslar...
Elon Musk’ın Ashley St. Clair’e attığı mesaj: Yine hamile kalmanı istiyorum! Bebeğiyle ilk fotoğrafı ortaya çıktı...
Almanya şokta! İlklere sahne olan seçim: Avrupa'yı sarsabilir...
Hamas İsrail'e resti çekti: Esirler bırakılmadan görüşme yapılmayacak
Almanya’da kritik seçim: Oy verme işlemi başladı! 3 soruda önemli detaylar…