hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yemen'deki Husilerden ABD'ye tehdit

    Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılara karşı koymak için çok uluslu bir misyon oluşturma kararı alan ABD'ye Yemen'deki Husilerden tehdit geldi. İran destekli Husiler, ABD'nin kendilerine saldırma niyetinde olması halinde, sonlarının Afganistan ve Vietnam'dan beter olacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazze'ye ölüm yağdıran İsrail'in en büyük destekçisi ABD'ye Yemen'deki Husilerden tehdit yağdı.

    Husilerin lideri Abdül Malik El Husi, bölgedeki bazı Arap ülkelerinin de İsrail'e yardım ettiğini iddia etti.

    “Eğer Amerikalılar gerilimi daha da tırmandırıp daha fazla olaya karışma eğilimindeyse veya ülkemizi hedef alarak ya da ülkemize karşı savaş açarak aptallık yapma eğilimindeyse, kayıtsız kalmayacağız. Onları hedef alacağız ve Amerikan savaş gemilerini, Amerikan çıkarlarını ve Amerikan nakliye trafiğini füzelerimiz, insansız hava araçlarımız ve askeri operasyonlarımız için hedef haline getireceğiz. Düşman İsrail'i hedef alan füze saldırılarımıza bölgedeki birçok güç karşılık veriyor. İsrail'in yanı sıra Arap ülkelerinin de aralarında bulunduğu 4 ülke, İHA'ların hedeflerine ulaşmasını engellemek için onları vurmaya çalışıyor. Yemen füzelerine karşı koymaya çalışıyorlar. Bazı Arap ülkeleri maalesef Siyonist düşmana bu hizmeti veriyor.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yemendeki Husilerden ABDye tehdit

    ABD, Husilerin Kızıldeniz'de ticari gemilere yönelik saldırılara karşı koymak için çok uluslu bir misyon oluşturma kararı almıştı.

    Husi lideri, ABD'nin Yemen'e savaş açması durumunda Afganistan ve Vietnam'da yaşananlardan daha kötüsünü yaşanacağını belirtti. “Eğer ABD ordusu, askerlerini Yemen'e göndermek isterse o zaman Yemen'de karşılaşacağı şey, Allah'ın izniyle bilin ve emin olun, Afganistan'da karşılaştığından ve Vietnam'da çektiklerinden çok daha ağır olacaktır.”

    Yemendeki Husilerden ABDye tehdit

    Abdül Malik El Husi, ABD'nin denizde kaybettiğini de iddia etti. “ABD ordusu şu anda denizde kaybediyor. 2 bin dolar değerindeki bir insansız hava aracının önüne geçmek için 2 milyon dolar değerinde bir füze fırlatıyor. Kaybediyor ve Allah’a şükür, bununla yüzleşmek için ayıracak sabrımız var.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow